Volledig scherm
Dj overziet de Full Moon Party © Rik Goverde

Full Moon Festival dit jaar in de Factoriumtuin

Vrij 30 mei: Weer een vleugje Thailand in Tilburg: op de eerste officiële zomerdag dit jaar (21 juni) wordt voor de vierde keer het Full Moon Festival gehouden. Twee jaar terug waren er 500 bezoekers en vorig jaar stonden er al meer dan duizend mensen tussen de lampionnen en 'buckets' in de Muzentuin.

door Bas Vermeer

Dit jaar verkast het Full Moon Festival naar de Factoriumtuin, de organisatie mikt op 1500 bezoekers. "Dat werd vorig jaar net niet gehaald", zegt woordvoerder Iris van Strien, "maar met de line up dit jaar moet dat zeker lukken."
Het festival wordt georganiseerd door drie vrouwendisputen: Sorriso (Olof), Amendus Amandus (Plato) en Dionysos (Vidar). De drie besloten een aantal jaar geleden, vanwege de goede onderlinge band, hun krachten te bundelen​.

Talent
Vorig jaar telde de line-up van 'de Full Moon' alleen maar vrouwen, dit jaar is het een mix van gevestigde namen en opkomend talent. Zo draaien ROD (het techno alias van Benny Rodrigues), Homework en staan er dj's als Tettero en Rob Hes.
Daarnaast is er lokaal talent - de Tilburgse DJ duo’s Ringbaan en Audiocassette - aanwezig.

Free a girl
Het is een festival door vrouwen, voor vrouwen. 'Met 60 jonge, studerende vrouwen is de organisatie achter het festival er zich van bewust dat niet alle meisjes en vrouwen de kans krijgen om te studeren'. En dus ondersteunt Full Moon Festival dit jaar Free a Girl. Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de prostitutie te helpen en investeert in opvang, medische zorg, onderwijs, traumaverwerking en re-integratie van slachtoffers.
Per verkocht ticket wordt er een euro gedoneerd aan Free a Girl en tijdens het festival worden ijsjes verkocht waarvan de opbrengst aan Free a Girl wordt geschonken.

Factoriumtuin
Het festival verhuist dit jaar naar de Factoriumtuin omdat de Muzentuin alleen beschikbaar was tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal "Maar een groot scherm en de kans op chagrijnige mannen na de wedstrijd zien wij niet zo zitten", zegt Van Strien. "Daarom hebben we de datum van het festival verschoven, maar op die dag was de Muzentuin niet beschikbaar."

Het festival duurt van 15 uur tot middernacht, meer informatie is hier te vinden en via de Facebook-pagina.

Blogs