Volledig scherm
Full Moon Party in 2015.

'Full Moon' in de Muzentuin: zestig vrouwen en (voortaan) twee podia

Di 28 juni: In naam was het Full Moon Festival al een festival, maar na vijf succesvolle jaren begint het er echt op te lijken: aan het feest in de Muzentuin wordt een tweede podium toegevoegd. Naast deep house en techno krijgt ook disco een plek op het festival. "Voor opkomend talent in Tilburg", zegt Mwana Rovers van festival.

door Bas Vermeer

Het tweede podium heeft een discovloer, wordt overkoepeld en krijgt - om het af te maken - een grote discobal. "Daar treden dan de dj's op die al langer actief zijn in de Tilburgse disco scene."

Vrouwen
Het Full Moon Festival wordt georganiseerd door vrouwen, in totaal werken er zestig studentes aan mee. De kiem werd gelegd door de vrouwen van drie disputen van studentenverenigingen in Tilburg. Dankzij goede onderlinge banden tussen Sorriso (T.S.C. St. Olof), Amendus Amandus (T.S.V. Plato) en Dionysos (T.S.R. Vidar) kwam er een afspraak dat zes vrouwen bij toerbeurt het festival in elkaar steken als bestuur.

Bovendien gaat één euro van ieder kaartje (12,50 euro) naar het goede doel Free a Girl, een organisatie die probeert jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te halen.

Edities
Op zaterdag 9 juli vindt de zesde editie van Full Moon Festival. 'Aziatische Full Moon sferen, buckets vol drank, goede beats.' De eerste editie zou destijds eigenlijk op de middenpier van de haven worden gehouden. Daarvoor kreeg de organisatie uiteindelijk geen vergunning voor en gelukkig maar: op de pier was plaats voor 500 bezoekers. In de Muzentuin trok Full Moon vorig jaar 2000 bezoekers, een jaar eerder 1500.

Dit jaar zijn er weer verschillende optredens, van Tettero, Wouter S., Olivier Weiter, Arjuna Schiks, Cinnaman en als afsluiter Cleavage.