Volledig scherm
Spandoek in de Tilburgse AH XL

Gemeente fluit Albert Heijn XL terug: 'Geen 365 dagen per jaar open'

Do 3 mrt: Het zou duidelijker zijn voor de klant én er is veel vraag naar. Dus kondigde de Albert Heijn XL in Tilburg met grote spandoeken aan voortaan ‘365 dagen per jaar open te zijn’.

door Bas Vermeer

Maar een woordvoerder van de gemeente laat weten dat zoiets helemaal niet mogelijk is. ‘Zo vallen Eerste Paasdag en eerste Pinksterdag altijd op een zondag en zijn het feestdagen. Dan dan mogen de winkels in Tilburg niet geopend zijn’.

'Te enthousiast'
De Tilburgse vestiging moet gas terugnemen. „De winkel is – met de ambitie om aan de wens van de klant tegemoet te komen - iets te enthousiast geweest”, vertelt AH-woordvoerder Menno van der Vlist. Hij voegt er wel aan toe dat er een gesprek wordt gevoerd met de gemeente om te kijken of het tóch mogelijk is. Maar van de precieze inhoud van dat gesprek is hij niet op de hoogte.

De Tilburgse vestiging wilde zich bij de 100 van de 850 vestigingen in het land voegen die iedere dag van het jaar open zijn. In de omgeving van Tilburg gaat het om vijf winkels in Eindhoven, één in Etten Leur en één in Waalwijk. Ook de Albert Heijn aan het Van Hogendorpplein in Goirle is iedere dag open.

Goirle wel
„Twee of drie jaar geleden hebben we vastgelegd dat de ondernemers helemaal zelf mogen bepalen op welke dagen ze open zijn”, vertelt de Goirlese wethouder Theo van der Heijden (economie). Daarbij ging het op de feestdagen wel om beperkte openingstijden. Maar begin dit jaar gaf de gemeente ook die, op 1 dag na, vrij.

Of er toch nog een mogelijkheid is voor de AH XL?
“Gekeken naar onze winkelverordening is de kans klein”, laat een gemeentewoordvoerder weten. “Maar voor gesprekken staan we altijd open.”

Volledig scherm
De Albert Heijn XL. Archieffoto BeeldWerkt