Volledig scherm
Jody en Stan voor Don's Noodle Shop, ze zijn nog druk bezig met verbouwen. © Bas Vermeer

Gezond tegenwicht in de 'keiharde fastfoodoorlog': komst Don's Noodle Shop

Do 6 sept: Net als je denkt dat er alleen nog maar hamburgzaken in het stadshart neerstrijken, is daar opeens Don's Noodle Shop. Een 'gezonde noedelsoepshop' die in het Dwaalgebied de deuren opent.  

Een half jaar reisden Jody Franz (33) en Stan Beaujean (37) over de wereld voor een 'harde reset', nu zijn ze klaar voor iets nieuws: de gezonde eetzaak Don's Noodle Shop. ,,In een stad waar een keiharde fastfoodoorlog aan de gang is", glimlacht Jody. 

De verbouwing van het voormalige Cupcake Addicts-pand (lange tijd platenzaak Een Twee CD) aan de Langestraat is in volle gang.

Bagage

Volledig scherm
Don's Noodle Shop. © Bas Vermeer

De twee geliefden waren jaren actief in de communicatie en marketing, gaven hun baan en thuisstad Tilburg op om samen met hun kind over de wereld te trekken. Door Australië, Nieuw-Zeeland, Japan en Indonesië. ,,We wisten toen nog niet of we zouden terugkeren en wat we wilden doen", vertellen ze. ,,Maar in Tilburg ligt toch ons hart."

Ze namen wel andere bagage van het reizen mee terug: voorbeelden van 'hoe goed en gezond eten kan zijn'. De 'noedelsoepshop' wordt een plek waar je - niet heel verrassend - noedelsoep kunt eten. Maar er wordt meer uit de Aziatische keuken geplukt, denk aan: dumplings, bao's en verschillende groentegerechten. 

Invloeden

Quote

We kiezen expres niet voor een bepaalde Aziatische keuken. We halen invloeden uit alle landen

Jody Franz

De noedelsoep staat centraal, maar dat betekent niet dat er straks ramen op de kaart staat. Het dwaalgebied heeft al een ramen-koning (Luc Martin van Pig & Rye) vertelt Jody. ,,Bij hem zijn we dit idee ook gaan pitchen. En we kiezen expres niet voor een bepaalde Aziatische keuken. We halen invloeden uit alle landen." Van Japan, China, Maleisië tot Indonesië. Jody zelf is van Indonesische afkomst.

Ze gaan bewust op de organische en duurzame toer, vertellen ze, een beetje tegenwicht voor de met fastfood dichtslibbende stad. Stan: ,,Geen e-nummers, alles dagvers, noedelsoep met vlees, maar ook vegan versies en soep met gezonde toppings."

Don

Het is een familiebedrijf, de twee boksen de zaak voor elkaar met hulp van vrienden en familie. Een neef werkt straks in de keuken. Jody: ,,En de naam komt van mijn overleden vader Don, hij was echt een meester in de keuken."

De noedelsoepshop gaat over twee maanden open, midden of eind november. ,,Afhalen wordt voor ons belangrijk, maar het moet vooral een gezellig homemade eetzaakje worden."