Volledig scherm
© Roy van der Lee

Gianotten Mutsaers nu 'echt Tilburgse winkel'

Zo 8 mrt: Een met boeken versierde bar, schattige huiskamertjes met luxe stoelen en een gigantische leestafel. Er is veel veranderd bij Gianotten Mutsaers aan de Emmapassage. En met succes: door de verbouwing heeft de boekhandel een veel huiselijker sfeertje.

Door Zoë Lefèvere

“Het is natuurlijk altijd even je weg zoeken in een nieuwe omgeving, maar als ik nu de winkel binnenkom denk ik: ‘dit is thuiskomen’”, zegt eigenaresse Marlous Mutsaers. “We waren heel blij toen we vorig jaar de zaak konden overnemen, maar met de inrichting waren we nooit zo gelukkig.” Een verbouwing was dus wat volgde. “Nu is het echt een Tilburgse winkel geworden. En echt onze winkel.”


Blij en trots
Dat uit zich onder meer door de komst van twee prominente nieuwe kasten. Daar presenteert het personeel hun favoriete boeken en aanraders. “Door de verbouwing kunnen we veel meer spelen met deze voorkeuren en met boeken. Dat geeft ook wat extra interactie met onze vaste klanten.”

Mutsaers is trots op het resultaat. En zij niet alleen. “Wij zijn erg blij en van de klanten horen we ook niets dan lof”, vertelt Herman van Haaren. “Ze zijn aangenaam verrast. De sfeer is totaal anders.”

De verbouwing begon in de eerste week van februari. Beers|Brickworks ontwierp 'het nieuwe Gianotten'. Het ontwerpbureau maakt in snel tempo faam. De door 'Beers' ingerichte Villa Pastorie dong dit jaar mee naar de prijs 'best bar Europe' tijdens de uitreiking van de internationale Restaurant & Bar Design Awards. Recent nam het bureau ook de Eetkamer in Goirle onder handen.

Volledig scherm
© Roy van der Lee
Volledig scherm
© Roy van der Lee