Volledig scherm
Still uit de promo van No Music No Glory

Gitarengejank, geen 'ellende gejank' tegen kanker

Do 20 feb: Kanker koppelen aan humor? En nu aan gitaargeweld? Laat dat maar over aan de Tilburgse stichting No Guts No Glory. Onder de noemer 'No Music No Glory' lanceert de stichting binnenkort een nummer met rauwe muziek. Te downloaden voor het goede doel.

door Bas Vermeer

No Guts No Glory neemt een bijzonder plekje in op de Stadsgezicht-burelen. De activiteiten van No Guts vallen op vanwege de wijze waarop het gevecht met kanker wordt aangegaan: zonder dikke tranen en zielige verhalen.
Humor, muziek. Dronken worden of dansen voor het goede doel. Zonder aan de ernst van de ziekte voorbij te gaan.
Een knappe koorddansact.

Neem de vorig jaar overleden Ronald Herregraven, de bassist werd na een een oproep overstelpt met vrouwenborsten (No Boobs No Glory), in februari volgde een feest (een feest ja) waar hij voor het laatst optrad.
Dat was imponerend en bevreemdend tegelijk.

Krullende tenen
Een recente uitzending 'van een goed doel', waar het leed er vuistdik bovenop lag, deed de tenen van No Guts-voorvrouw Ellen Gerritsen zodanig krullen dat ze besloot een nieuwe campagne te lanceren: No Music No Glory.
Hoe dat gaat met de beperkte middelen van de stichting: Gerritsen deed een oproepje via social media, op zoek naar muzikale vrienden. Daar kwamen 'onvoorstelbaar veel reacties op', vertelt ze.

Uiteindelijk viel de keus op The Tiger Pilots, een band die ze eerder al op zag treden. "Je wil geen nummer met liftmuziek, maar ook geen carnavalskraker", lacht Gerritsen.

Afgelopen weekend werd het lied opgenomen in de Tilburgse studio The Velvet Overlook, terwijl Jesper Kreuning van productiehuis Visual Jammin' een promo en clip schoot (allemaal belangeloos).
Binnen nu en paar weken wordt het nummer Life te koop aangeboden op iTunes, de opbrengsten zijn voor de stichting bestemd.

Goed, bij deze de (wonderschone) promo alvast. En straks hopen op een hit.

Blogs