Volledig scherm
De Admiraal, in het wit de glasplaten. © Bas Vermeer

Glasplaten Piushaven-complex verschuiven, gemeente grijpt in: 'Alarmerend'

TILBURG - De glasplaten van Piushaven-complex De Admiraal zijn aan het verschuiven, daarom heeft de gemeente onmiddellijk de omgeving van het gebouw afgezet. Het risico bestaat dat de platen - circa 90 centimeter bij 2 meter - loskomen en naar beneden vallen. 

,,We willen geen enkel risico nemen, heel veel kinderen maken gebruik van het gebied", zegt een woordvoerder van de gemeente. ,,Het bouwrapport is alarmerend genoeg om in te grijpen."

Volledig scherm
De glasplaten hangen ook aan de kant van de kinderopvang. © Bas Vermeer

Dat rapport verscheen op aanvraag van de Vereniging van Eigenaren (VvE), nadat bewoners merkten dat sommige van de platen scheef kwamen te zitten. Het leidde tot discussie tussen de bouwer van het pand en de VvE. Die laatste groep stapte met vragen naar de gemeente. ,,We hebben het rapport opgevraagd, de platen zijn aan de wandel. Voor ons reden om meteen in te grijpen", aldus de woordvoerder.

Een deel van het schoolplein van school Panta Rhei (achter De Admiraal gelegen) is inmiddels afgesloten. Bij kinderopvang Panta Rhei - het buurpand van De Admiraal - mag de ingang voorlopig niet gebruikt worden. 

Dit weekend wordt er een overkapping neergezet, die moet er tijdelijk voor zorgen dat de situatie veiliger is. De gemeente onderzoekt ondertussen hoe ernstig de situatie is en welke permanente maatregelen er genomen moeten worden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement