Volledig scherm
Het pand van Lódz wordt bij het Mexx-pand getrokken. Foto Jan van Eijndhoven

Grote verbouwing Mexx-pand, geheimzinnigheid rond nieuwe huurder

Ma 25 jan: Het voormalige Mexx-pand op de hoek van de Heuvelstraat en de Willem II-straat wordt halverwege dit jaar grootschalig verbouwd én modeketen Zara trekt er daarna als nieuwe huurder in. Dat eerste blijkt uit door de gemeente afgegeven vergunningen, het tweede stellen ingewijden.

door Bas Vermeer

Verschillende bronnen vertellen onafhankelijk van elkaar dat Zara de overstap gaat maken, maar daar willen de betrokken partijen zelf niet op ingaan.

De eigenaar van het voormalige Mexx-pand - Dela Vastgoed - en modeketen Zara geven mondjesmaat commentaar. „Het huurcontract aan het Pieter Vreedeplein loopt nog enkele jaren door”, weerspreekt een woordvoerder van Zara de informatie. Dela Vastgoed laat in een reactie weten ‘dat er gesprekken zijn met een mogelijk nieuwe huurder’. Maar dat is alles wat de investeerder er over kwijt wil.

HEMA
Dela houdt de kaken stijf op elkaar als het aankomt op tekst en uitleg over de op handen zijnde verbouwing. Op dit moment is de Hemarkt - een nieuw winkelconcept van keten HEMA - nog in het pand gevestigd, maar die invulling was van meet af aan tijdelijk.

Nu blijkt dat Dela Vastgoed het naastgelegen pand van dameswinkel Lódz (zie foto 2) heeft gekocht om die - na sloopwerkzaamheden en een verbouwing - bij het ‘Mexx-pand’ te trekken. De gemeente heeft de vergunningen voor die operatie inmiddels afgegeven.

Lódz
Lódz vertrekt eind april, laat eigenaar Gerard Baars weten. Of de winkel elders in de stad terugkeert? „Dat zijn we nu aan het bekijken, die beslissing maken we niet stel op sprong.” De winkel in Oisterwijk blijft sowieso bestaan. Hij geeft aan niet te weten wat er met het pand gebeurt noch wie men als nieuwe huurder op het oog heeft.

Dela Vastgoed geeft aan dat ‘er in maart misschien meer informatie volgt’.

Als Zara van Pieter Vreedeplein naar de Heuvelstraat verhuist is dat een aderlating voor het Tilburgse plein. De geruchten over die verhuizing doen al jarenlang de ronde in de stad. „Nu staat die verhuizing 100 procent vast”, aldus één van de bronnen.

Volledig scherm
Het voormalige Mexx-pand. Foto Jan van Eijndhoven