Volledig scherm
Het Lichtjesfeest wordt festival Wintergloed. © Jan van Eijndhoven

Havenfestival Wintergloed: 18 locaties, tientallen optredens & een lampionnenoptocht

Do 7 dec: De Piushaven is zaterdag het sfeervol verlichte toneel voor een bijna kilometer lange culturele voorstelling 'in winterse sferen'. Wintergloed is de naam van het festival dat zaterdagavond aan de haven neerstrijkt.

Tussen de kop van de haven en Villa Pastorie kan het publiek op achttien locaties genieten van uiteenlopende optredens en voorstellingen. Er zijn podia op het water, aan de kade, op enkele schepen van de Tilburgse museumhaven, op terrassen, de Love Boat en bij ondernemers buiten en binnen.

De programmering van het festival - dat van 19 tot 23 uur duurt - is in handen van Boy Jonkergouw.

Olievaten & voorstellingen

Piushaven Wintergloed is het vervolg op het oude bekende Lichtjesfeest. Dit jaar weer een slag groter dan afgelopen jaar. Bezoekers kunnen zich warmen aan vuurtjes in olievaten, een winters hapje en drankje. Er is een flink aantal voorstellingen: van akoestische muziek tot koren, folk, dans, circusacts en theatervertellingen.

Het programma zit tjokvol. Met onder meer popkoor AKoorT, de Tilburgse Opera, presentator Oscar Kocken en singer songwriters Demira Jansen, Claudy, Eva van Pelt en Joost van Dijk, folkbands Ogham en We nun Henk. De bands Creep-in-in en Goldfish, dans van Showemdans, Sentimento; een draaiorgel van levende muzikanten, muziektheater op straat van EELT en Pop up Cinema met nostalgische Tilburgse winterbeelden.

Boten & lampionnen

De Piushaven krijgt een bijzondere aankleding voor het festival. Vijftien silhouetten van boten 'vliegen' tussen de bomen over de haven. Het gaat om een concept van kunstcollectief Bouwjaar '84. De boten worden gemaakt van gejutte materialen (zoals glassfiber en oude banners).

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar start Piushaven Wintergloed al om 18.00 uur met een lampionnenoptocht. Vanaf het Antoon van Rijenplein loopt de groep onder begeleiding van ouders en muziek door de Vendeliersstraat, langs het Vendelierspark, Hopliedenkade, kop van de Piushaven en langs de noordkant van de haven naar de Havendijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement