Volledig scherm
Het pontje van de Piushaven heeft een naam nodig. © Pix4profs

Het pontje van de Piushaven heeft een naam nodig (en u mag het zeggen)

Do 27 sept: Het Volle Pontje, Pontje McPontface, Berend Pontje... Het pontje van de Piushaven heeft een naam nodig (en hopelijk heeft u een beter idee dan die drie namen). 

Volledig scherm
In de maquette van de Werf en Aan de Waterkant is het pontje al te water gelaten. © Lout Donders

Het pontje dat de wijken Armhoef en Jeruzalem straks met elkaar verbindt, wordt naar verwachting eind dit jaar of begin 2019 te water gelaten. Maar er is nog geen naam. Dat kan natuurlijk niet. 

Hier de vraag: wat moet de naam van het pontje worden? In de wijken wordt een wedstrijd georganiseerd door buurtraad Armhoefse Akkers en Jeruzalem-bewoners. Maar u (trouwe Stadsgezicht-lezer) mag ook meedenken. 

Het is niet voor het eerst in de haven dat de gemeente de naamgeving uit handen geeft. De Piushaven-brug van John Körmeling kreeg bij de opening de naam Den Ophef. Destijds werden er 2092 (!) namen ingestuurd.  

Dus kom maar op. Inzendingen liefst via Facebook, maar via d'n aloude mail (B.Vermeer@bd.nl) mag natuurlijk ook. Vóór 1 november moeten ze binnen zijn. Op een later moment wordt een jury samengesteld, die buigt zich over de inzendingen. 

De winnaar wacht in ieder geval eeuwige roem (zo lang het pontje er drijft). En er zal vast ook wel een eerste overvaart aan de overwinning geklonken worden. 

Blogs