Volledig scherm
Het ABN AMRO-pand op de hoek Heuvelring is verkocht.

Heuvelring: ABN AMRO-pand verkocht, 'nieuwbouw is een optie'

Vrij 5 aug: Staat er in de toekomst een gloednieuw pand op de prominente hoek van de Heuvelring met de Spoorlaan? Woningen? Of wordt het gebouw opgeknapt en komt er in de plint allerlei bedrijvigheid?

door Bas Vermeer

Certitudo Capital - een projectonwikkelaar uit Den Bosch - zoekt de komende tijd het antwoord op die vragen. De projectontwikklaar heeft het ABN AMRO-kantoor aan de Heuvelring 88 (van de gelijknamige bank) gekocht.

Onderzoek
Dat betekent niet dat ABN Amro vertrekt: het pand wordt voor drie jaar aan de bank verhuurd. De 'ABN' neemt intrek in een kleiner deel van het gebouw. Wat er met de overige ruimte gebeurt, is nog niet bekend.

De projectonwikkelaar neemt ondertussen de tijd om de herontwikkeling van de locatie - goed voor 7.000 vierkante meter - te onderzoeken.

Transformatie
„Het hoeft niet per se een nieuw gebouw te zijn, je kunt ook denken aan een transformatie van het bestaande”, zegt Tessa Kuiten van Certitudo Capital. „Die ‘bult’ bovenop het gebouw is uitermate geschikt voor appartementen. Maar nieuwbouw is ook een optie, we gaan alle wensen en eisen op een rij zetten."

Vooral vanwege de locatie is het pand voor Certitudo een goede belegging, klinkt het. "Bij het kernwinkelgebied en op loopafstand van het station." Kuiten sluit niet uit dat ABN AMRO na het aflopen van het huidige huurcontract nog een paar jaar bijtekent.


Westermarkt
Waarom ABN Amro het pand heeft verkocht, kon de bank vrijdag niet duidelijk maken (of wat de toekomstplannen zijn). Vanwege teruglopend bezoek sloot ABN eerder al het filiaal aan de Westermarkt en vorig jaar de Goirlese vestiging.