Volledig scherm
De kraan is nodig voor de bouw van weer een andere kraan boven op Heuvelpoort. Foto Jan van Eijndhoven

Heuvelring afgesloten: kraan bouwt kraan (video)

Ma 15 feb: De Heuvelring - tussen de Korte Heuvel en het Piusplein - is vandaag afgesloten voor een kraan die weer nodig is om een kraan boven op de Heuvelpoort te bouwen. Het verkeer wordt omgeleid.

De Heuvelpoort is bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Het binnenste, waar generaties Tilburgers herinneringen aan hebben, wordt gereduceerd tot gruis. En uit dat gruis moet een parkeergarage met vierhonderd plaatsen verrijzen. Daarnaast wordt het hotel uitgebreid en krijgt, onder meer, een aparte ingang voor het hotel en de horeca. Het is een gedaanteverwisseling die tot en met december duurt.

Het meest in het oog springend is de kraan die deze dagen boven op de Heuvelpoort wordt geplaatst en daardoor een lengte van 44 meter bereikt. De arm heeft een reikwijdte van 65 meter. Die zou in de Juliana van Stolbergstraat nog spullen kunnen oppikken.

Versmalling
De cityring wordt in de nacht van maandag op dinsdag weer geopend. Vanwege de verbouwing van parkeergarage Heuvelpoort wordt de cityring tussen de Korte Heuvel en de Jan Aartestraat versmald. Er komt een rijbaan voor vrachtverkeer en bussen en een rijbaan voor personenauto's.

Deze aanpassing geldt gedurende het werk aan de parkeergarage, die eind dit jaar wordt opgeleverd. De gemeente verwacht weinig overlast door de maatregel. ,,We hebben de banen juist gesplitst omdat automobilisten anders meer vertraging oplopen door de bussen en vrachtverkeer op het traject", stelt een woordvoerder. De situatie wordt opnieuw bekeken als de oplossing toch voor veel overlast zorgt.