Volledig scherm
Het pand van Mexx wordt leeggeruimd

Heuvelstraat: Didi gaat dicht, Mexx leeggeruimd

Di 17 feb: Terwijl de stad carnaval viert, heerst er een sombere stemming aan de Heuvelstraat. Damesmodewinkel Didi is zaterdag voor het laatst open, iets verderop wordt het pand van Mexx leeggeruimd.

door Bas Vermeer

Waarom Didi stopt wordt door navraag bij de Coltex Retail Group in Heerhugowaard (eigenaar van onder meer kledingzaken Steps, Superstar en Didi) niet duidelijk. Evenmin wat de toekomst is van het straks lege winkelpand aan de Heuvelstraat.

Mexx
Op een steenworp afstand wordt ondertussen het Mexx-pand leeggeruimd. De keten werd in december failliet verklaard en vervolgens overgenomen door het Turkse Eroglu. Die partij maakt een doorstart met enkele tientallen winkels in heel Europa, waaronder acht in Nederland. Maar of de Tilburgse vestiging daar bij hoort is nog niet duidelijk.

Sinds jaar en dag doet het (hardnekkige) gerucht de ronde dat kledingbedrijf Zara de locatie overneemt. Maar die kledingwinkel zit aan het Pieter Vreedeplein nog voor enkele jaren aan een huurcontract vast.

Winkellandschap
In juli signaleerden we al dat ook in het centrum van Tilburg de leegstand hand over hand toeneemt. Om de hoek van Mexx - in de Willem II-straat - staan de panden van computerzaak Vi-computer en lingeriezaak Van Iersel nog altijd leeg. Cool Cat verhuist ondertussen van de Heuvelstraat naar het voormalige pand van Gimbrère. En aan de Heuvelstraat zelf staat ook het nieuwe pand te huur.

Het winkellandschap verandert snel: ook met het bijna bijna-faillissement van warenhuisketen V&D en de grote problemen bij Blokker in het achterhoofd. Vorige week kwam ondertussen de realisatie van het winkelrondje een stap dichterbij.

Ontwikkelaar Multi Vastgoed ging over tot de 'voorlopige koop' van de begane grond en een deel van de kelder en de eerste verdieping van Stadskantoor-1 om daar 7000 vierkante meters aan winkels te vestigen. Met een binnenkort te tekenen 'reserveringsovereenkomst' ligt nog niets definitief vast: ze kan ontbonden worden, bijvoorbeeld als de afname van de winkels door beoogd belegger Syntrus Achmea niet is verzekerd​.

Een definitieve keuze over wel of geen winkels onder het stadskantoor leggen B en W in juni aan de gemeenteraad voor.

Volledig scherm
Didi dit weekend voor het laatst open.

Blogs