Volledig scherm
Het toekomstige pand van de Jamin op rechts.

Heuvelstraat: Terugkeer Jamin

Woe 21 dec: Onder leiding van een jonge ondernemer keert een oudgediende aan de Heuvelstraat terug: snoepzaak Jamin vestigt zich op nummer 55.

door Bas Vermeer

Begin dit jaar sloot de keten het Heuvelstraat-filiaal na 16 jaar dienst. Vanwege de 'extreem hoge huur' liet Koen Jaasma manager Operations en Vastgoed van Jamin weten.

Hij sloot niet uit dat snoepzaak weer in het centrum terug zou keren.

Tandarts
En dat moment breekt bijna aan: eind januari wordt het nieuwe filiaal van Jamin geopend, schat ondernemer Hayretten Ay. De 26-jarige rondde vorig jaar de studie Small Business en Retail Management af. "Van jongs af aan had ik al een passie voor snoep." Hij lacht: "Bel mijn tandarts maar op, die zal zeggen dat ik zijn beste klant ben."

Stadshart
Ay kwam via een franchisebeurs in aanraking met Jamin, het klikte tussen de twee. Tilburg kende hij nog niet. "Bij Jamin vroegen ze me in Gorkum, waar ik vandaan kom, een vestiging te beginnen. Het is een historische, maar dode stad. De huren zijn te hoog, veel panden staan leeg."

Tilburg - inmiddels zonder Jamin in het stadshart - leek hem juist een buitenkansje. "Een leuke stad en, zo blijkt uit onderzoek, in het centrum kunnen we onze doelgroep makkelijk aanspreken."

Hoge huren? "We hebben een goed akkoord met de verhuurder", vertelt hij.

Blogs