Volledig scherm
De nieuwe H&M

Heuvelstraat: Zara naar Mexx-pand (nu zeker) en H&M rondt facelift af

Ma 3 okt: Aan de Heuvelstraat is de H&M van een moderne gevel met veel glas én een nieuw innerlijk voorzien. Iets verderop trekt de Zara in het voormalige Mexx-pand. Dat was al jarenlang het gerucht, maar blijkt nu zeker te zijn.

door Bas Vermeer

Eerst over de H&M: het naastgelegen pand - waar de Kijkshop was gevestigd - werd aan de H&M geklonken (hier een foto van voor de verbouwing). Ook werd de eerste verdieping tot voorin uitgebouwd.

H&M liet eerder weten dat de Home-collectie (woonaccessoires en decoratie) aan de winkel zou worden toegevoegd, maar dat is niet gebeurd. Op maandag konden ze bij de modeketen daar geen toelichting op geven.

Up next
H&M is de tweede 'grote jongen' van het centrum die dit jaar flink is verbouwd. Pasgeleden opende de vernieuwde The Sting de deuren aan het Pieter Vreedeplein. Ondertussen wordt het voormalige Mexx-pand op de hoek van de Heuvelstraat en de Willem II-straat grootschalig verbouwd. Daar komt modeketen Zara in.

Dat gerucht ging al twee jaar rond in de stad en laaide de afgelopen maanden in alle hevigheid weer op. Maar bij Zara speelden ze stommetje. Vorige maand wilde men alleen nog reageren met 'momenteel heb ik geen verdere info voor u' en 'wij kunnen momenteel de nodige info niet doorgeven' (en variaties daarop).

Vreedeplein
Goed, nu blijkt Zara bij de welstrandscommissie een aanvraag te hebben gedaan voor reclame aan de gevel van Heuvelstraat 63. En yep: dat is het voorlopige Mexx-pand. Wat er dan moet gebeuren met de huidige locatie van Zara aan het Pieter Vreedeplein is nog niet bekend. Naar verluidt zou de modeketen daar nog een jaar aan een contract vastzitten.

Dat pand werd overigens eerder al aan The Sting aangeboden, maar die modeketen had de extra ruimte niet nodig.

Volledig scherm
De nieuwe gevel van de H&M
Volledig scherm
De nieuwe H&M
Volledig scherm
Het voormalige Lódz-pand en het Mexx-pand worden aan elkaar geklonken.