Volledig scherm
Hopwagon © Hopwagon

Hopwagon in de Spoorzone: 'beer geeks & foodies' slaan handen ineen voor nieuw festivalletje

Woe 9 aug: Hopwagon, ze heet het  eerste craft beer & foodpairing festival van Brabant dat op zaterdag 19 augustus in de Spoorzone neerstrijkt. Bij de bieren worden geen normale bitterballen en kaasplankjes geserveerd, maar speciaal ontwikkelde gerechten. 

Knapperige kroepoek van tomaat met chimichurri of hartig gepoft zwoerd met seasoning van wilde peper bijvoorbeeld. Chefkok Nik Tonglet van eetbar De Wagon bedacht streetfood dat 'perfect met de verschillende bieren matcht.' ,,Dat is foodpairing", vertelt medeorganisator Dyon Schlebos. 

,,Van de verschillende brouwers die deelnemen, kregen we al een paar bieren. Daar zijn vervolgens gerechten bij gemaakt. Die worden als streetfood, maar ook tijdens een bierlunch en -diner geserveerd."

Hopmannen
Schlebos vormt samen met Twan Brinkman de Hopmannen: 'beer geeks' die uit liefde zendelingenwerk verrichten voor innovatieve brouwers. Eerder stonden de twee aan de wieg van de proeverijen als Bier bij Berlijn (te café Berlijn) en Bier in de tuin (bij Café Bakker). ,,Dit festival bij eetbar De Wagon is de volgende grote stap." 

Er worden bieren getapt van de wereldwijd bekende geuzestekers van Brouwerij 3 Fonteinen uit het Belgische Beersel, Oersoep uit Nijmegen, de Estse brouwer Põhjala, Kaapse brouwers uit Rotterdam en ook LOC Brewery uit Tilburg is aanwezig.

Workshops
Daarnaast zijn er workshops over foodpairing en de verschillende bierbrouwprocessen en tijdens Meet The Brewer kunnen festivalgangers de brouwers vragen stellen. 

De organisatoren hebben 500 glazen klaarstaan. ,,Het is wel even billenknijpen wat het weer gaat doen. En we zitten voor het eerst op een nieuwe locatie."  

Het festival begint om 15 uur, maar voor die tijd zijn er al lunches en workshops. Meer info alhier. Voor sommige workshops moet worden gereserveerd.