Volledig scherm
Voorheen La Guitarra, binnenkort 'frank en vrij'

Horecanieuws: Aan de Willem II-straat eet men straks 'frank en vrij'

Di 19 juli: Een paar maanden na het vertrek van Bodega La Guitarra naar de Korte Heuvel krijgt het pand aan de Willem II-straat nieuw leven. 'frank en vrij' heet de koffiezaak/restaurant in wording. En yep: de naam verwijst naar de uitspraak 'Hier adem ik frank en vrij' van koning Willem II over Tilburg.

door Bas Vermeer

Die uitspraak - Willem II had hier één van zijn buitenverblijven, ver van het politieke gekonkel - staat model voor de zaak. "Geen poespas of sterallures, maar frisse eenvoud", zegt Alexander Remi die met compagnon Marijana Cortan de nieuwe zaak op poten zet. "Dat je hier gewoon lekker een krantje kunt lezen aan de stamtafel, er kunt werken op de laptop of 's middags of 's avonds iets komt eten."

Avontuur
De twee zijn Bosschenaren en waren bewust op zoek naar een locatie in Tilburg. "De stad is steeds mooier aan het worden en dankzij de doorbraak onder het station komt dit gebied echt tot leven. Daarnaast is Den Bosch helemaal verzadigd qua horeca." Voor Remi is het een nieuw avontuur: hij heeft een IT-bedrijf maar is aan een andere uitdaging toe.

Gerechten
Cortan draait al langer in de horeca mee, zij zorgt voor de kaart. "Gerechten van over de hele wereld. Zelfgemaakte kiptruffelkroketjes. een taco, pasta met scampi's, een quinoa- of couscoussalade bijvoorbeeld. Alles zelfgemaakt en dagvers." Remi waakt vooral over de koffie en wijn: "In veel horecazaken is de wijn slecht, de koffie middelmatig. Ik ben zelf een wijnliefhebber en voor de koffie werken we samen met Bean Brothers uit Eindhoven. Die kopen de groene bonen direct bij de boeren en verwerken die in hun stadsbranderij. Verser kan het niet."

Medio augustus
Het pand is niet van een brouwerij, dus ook daar hebben de twee de vrije hand. "We hebben straks het hier om de hoek gebrouwen KraftBier, maar ook Vedett, Jupiler of glutenvrij bier. En als iemand wensen heeft, dan zorgen we daarvoor." De komende maand krijgt het pand een 'licht interieur met veel hout á la Piet Hein Eek'.

Over een maand gaan de deuren van 'frank en vrij' open, schatten de ondernemers. "Van een uur of 10 's ochtends tot middernacht, zeven dagen per week."