Volledig scherm
“Het was echt topdrukte tijdens de opening”, vertelt eigenaar Ramon Kumar (21). “Iedereen was hartstikke enthousiast.” © Niek Willems/BD

Horecanieuws: Curry afhaal- en bezorgrestaurant Indian Palace aan de Korvelseweg geopend

Di 3 mei: Tilburg heeft voor het eerst sinds jaren weer een Indiaas restaurant. Afgelopen zondag opende Indian Palace de deuren op de Korvelseweg 243.

Door Niek Willems

Maar liefst 635 mensen liketen begin april het bericht op onze Facebookpagina dat een Indiaas afhaal- en bezorgrestaurant zou openen in Tilburg. En dat zegt genoeg: de stad heeft trek in lamscurry, kip madras en tikka masala.

Sinds zondag kan die honger gestild worden. "Het was echt topdrukte tijdens de opening", vertelt eigenaar Ramon Kumar (21). "Iedereen was hartstikke enthousiast." De Waalwijker omschrijft zijn zaak als ‘gezellig, niet te modern en niet te oubollig’. Met een capaciteit van drie tafels kan er ook binnen gegeten worden. Wat er allemaal te proeven is? Dat vind je hier.

Ook is er aan de vegetariërs gedacht. Sterker nog: "De Indiase keuken staat bekend om de vegetarische gerechten", aldus Kumar. Het restaurant is in principe af, al moet er nog het een en ander worden aangekleed. "Ik wil nog wat planten neerzetten en er komen nog wat planken te hangen met daarop kruiden, sauzen en kant- en klare naanbroden."

India & Nederland
Kumar heeft de opleiding gastheer afgerond aan De Rooi Pannen. Hij heeft in verschillende restaurants gewerkt, waaronder De Roestelberg in Kaatsheuvel. De jonge ondernemer heeft een Indiase vader en een Nederlandse moeder. "Ik kon vroeger altijd kiezen wat ik wilde eten. Mijn moeder kookte altijd Nederlands, mijn papa Indiaas. De lekkerste keuken? De Indiase. Het eten is meer gekruid en op smaak gebracht." Opvallend weetje volgens Kumar: "Als je Indiaas eet in Eindhoven, Nijmegen of Den Bosch, dan merk je dat de smaak nergens hetzelfde is. De koks hebben het allemaal van hun vader of moeder geleerd. Daardoor krijg je unieke gerechten. Je mag bij ons ook de hele keuken controleren: er staan geen kookboeken."

Zijn pa is eigenaar en kok bij Indian Take Away & Toko in Waalwijk, die lovende recensies krijgt. "Het is het best beoordeelde restaurant van Waalwijk. Dat hoop ik met dit restaurant ook voor elkaar te krijgen in Tilburg." Hij moet nog wel even wennen aan alle stoplichten en het eenrichtingsverkeer in de stad. "In Waalwijk zijn we drie stoplichten gewend en dan ben je er. Maar het voordeel van curry is dat het lang warm blijft."