Dudok aan de Veemarkstraat.
Volledig scherm
Dudok aan de Veemarkstraat. © Jan van Eijndhoven

Horecanieuws: Dudok stopt, Avec koopt voormalig patronaatsgebouw

Vrij 10 nov: Na vijf jaar valt het doek voor horecagelegenheid Dudok in het voormalige patronaatsgebouw aan de Veemarktstraat. 'Overbuurman' Avec koopt het pand omdat dit creatieve bedrijf als kool groeit. 

door Bas Vermeer

Horecagelegenheid Dudok opende eind 2012 de deuren, de begane grond van het patronaatsgebouw veranderde dat jaar in een brasserie. Het werd de vierde vestiging van Dudok, de horecaketen heeft ook een brasserie in Rotterdam, Den Haag en Arnhem.

Eind in zicht

Hoewel die zaken goed lopen, bleek de Tilburgse vestiging te zwak. ,,We trokken geen volle zalen op die locatie, al hebben we het lang volgehouden", zegt Dudok-ondernemer Bart van der Wel. ,,De Tilburgse vestiging zat niet vol genoeg. Het is mooi geweest, eind dit jaar breien we er een eind aan."

De ontwikkeling van het Veemarktkwartier duurt veel langer dan verwacht. Zo zou het pakhuisachtige appartementencomplex er in 2017 al staan

,,We hadden meer reuring verwacht, het laat lang op zich wachten", zegt Van der Wel. ,,Er zijn te veel tegenstrijdige belangen in het gebied, maar ik ga niet met het vingertje wijzen. AVEC neemt het over, dat is een prachtig bedrijf waar Tilburg als stad trots op mag zijn."

Avec

'Overbuurman' Avec koopt het voormalige patronaatsgebouw. De begane grond wordt een showroom voor het creatieve bedrijf dat inmiddels wereldwijd actief is. De eerste verdieping houdt Avec open voor evenementen, onder meer voor de optredens van het Roadburn Festival. 

Avec bedenkt en maakt duizenden nieuwe producten en productjes per maand. Van kleurboeken, knutselsets, kralensets, klei, tape, verf tot papierproducten. 

Uitbreiding

Het gekke: eind 2015 stampte Avec een geheel nieuw kantoor in het Veemarktkwartier uit de grond. Nu al ruimtegebrek? ,,Stom hé?", zegt algemeen directeur Stefan Lanslots met een lach. ,,Destijds wilden we de twee bovenste verdiepingen zelfs nog verhuren. Maar we maken een groeispurt door."

Hij is juist blij met de twee locaties in het Veemarktkwartier. ,,We zijn hier heel erg gelukkig, deze locatie heeft ons geen windeieren gelegd. We kopen het pand met de blik op morgen en overmorgen." Volgens Lanslot laat de rest van de ontwikkeling van het gebied niet lang meer op zich wachten. 

Zelf gaan ze investeren in het patronaatsgebouw: ,,Om het nog mooier te maken."  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs