Volledig scherm
The Fat Greek, proefdraaien op woensdagavond. © Bas Vermeer

Horecanieuws: Een funky dikke Griek aan de Oude Markt, T.F.G open

Do 7 juni: Geen tomatensoep of carpaccio maar breakfast burrito's, souvlaki en Greek fatty. Met een Grieks Mythos biertje of slush in de hand. T.F.G - languit 'The Fat Greek' - aan de Oude Markt in Tilburg is open. Het is een zomers tentje geworden, funky. 

door Bas Vermeer

Volledig scherm
The Fat Greek. © Bas Vermeer

De dikke Griek in kwestie is Costa Fotiou. Nu ja, hij is niet dik maar wordt goedmoedig geplaagd door partner Faye Michielsen, met wie hij de zaak runt. Op donderdagavond - als er wordt proefgedraaid - is het er een vrolijke chaos. ,,Een huishouden van Jan Steen", zegt Faye. Ze lacht. ,,Dat past wel bij ons."

De nieuwe zaak straalt iets vrolijks uit. Een week of zes/zeven werd er verbouwd, de ondernemers deden bijna alles zelf, met behulp van goede vrienden als Glenny Tahapary. ,,Zonder hem en het team was het niet gelukt." 

Funky

Er zitten kleine tegeltjes op de muur, oranje overheerst. ,,Dat begon als een grapje: 'oranje is retro, laten we die kleur gebruiken'. Nu zijn ook de stoelen en het logo oranje, al had Costa het er niet zo op."

Ze willen zomers zijn met 'funky food en drinks'. ,,Vernieuwend, anders dan dat je van een eetcafé verwacht." De twee zijn ook de ondernemers van De Living, dat is de loungebar die in het achterste deel van café Anvers schuilgaat. 

Concurrentie?

De Living en T.F.G zitten naast elkaar (maar zijn niet met elkaar verbonden). Of ze zichzelf zo niet gaan beconcurreren? Faye: ,,Nee hoor, dit is meer zomers en open, met een terras aan de straat. In De Living is het meer chillen." Een glimlach. ,,Naar De Living ga je met je date, naar T.F.G met je vriendin." 

Op de kaart staan veel Griekse gerechten, maar dan in de uitvoering van een hip eetcafé. Onder meer souvlaki-pita's, gyros, mac & cheese, salades, banana splits en milkshakes. Achterin de zaak draait de slushmachine overuren. Ook helemaal retro. 

De dikke Griek gaat donderdagochtend voor het eerst voor het publiek open. Iedere week van dinsdag tot zondag is het nieuwe zaakje open. Van 11 uur tot rond middernacht. 

Volledig scherm
The Fat Greek. © Bas Vermeer
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs