Volledig scherm
De engel in betere tijden

Horecanieuws: Engel van Het Elfde Gebod op brute wijze buitgemaakt

Di 17 nov: Met bruut geweld is het grote beeld van een engel van de gevel van eetcafé Het Elfde Gebod geroofd. "Bizar, daar moeten ze toch met een paar man aan zijn gaan hangen", vertelt eigenaar Sam van Nieuwamerongen.

door Bas Vermeer

"Het beeld zat met stevige beugels vast, die zijn helemaal kromgetrokken." (Zie foto 2 bij deze blog).

Etentje
Het eetcafé aan de Paleisring heeft een etentje uitgeloofd voor de tip die naar het beeld leidt. Anoniem terugzetten mag ook, aldus Van Nieuwamerongen. Het beeld was de blikvanger van Het Elfde Gebod. Met de kermis was de engel het centrale punt van een speciaal decor.

"We balen enorm, dat beeld hangt er al een jaar of tien. We hebben het beeld gekocht bij antiquair De Stip in de tijd dat die nog in de buurt van Koningshoeven was gevestigd."

Camerabeelden
De engel werd op donderdagnacht buitgemaakt. Op de camerabeelden van de politie is niets te zien, vertelt Van Nieuwamerongen. Vandaar dat ze het nu met een oproep proberen. "Wel fijn dat die oproep al ontzettend vaak is gedeeld. Dat gaat echt snel."

Het valt overigens verder wel mee met het vandalisme op dat stukje van de straat, aldus Van Nieuwamerongen. "Je moet geen bloembakken of boompjes buiten zetten en met nieuwjaar het terrein goed met hekken afzetten, maar hetzelfde geldt voor andere horeca-ondernemers."

Volledig scherm
De beugels na de diefstal

Blogs