Volledig scherm
Extase gaat voor de derde keer dicht. © Bas Vermeer

Horecanieuws: Extase gaat (alweer) dicht, 'met pijn in het hart'

Di 4 sept: Het wil maar niet lukken met café Extase. Deze week sluit het ooit zo geliefde alternatieve danscafé voor de derde keer binnen tien jaar de deuren. ,,Met pijn in het hart", aldus eigenaar Jeroen Lammers. 

Als een zombie stond café Extase de laatste jaren keer op keer uit de dood op. In 2012 sloot het alternatieve danscafé, na zeventig jaar, de deuren vanwege een faillissement. Als reden werden toen de stijgende prijzen in de horeca en het rookverbod genoemd. 

Na de sluiting blies Jerry Kepers het café nieuw leven in tot hij in 2017, vijf jaar later, stopte. Kepers wilde zich volledig op zijn boekings- en evenementenbureau focussen. Eind dat jaar besloot Jeroen Lammers, eigenaar van een horecazaak in Waalwijk, om Extase weer te openen. Ook omdat hij er vroeger zo graag kwam.

'Pijn'

Quote

Voordat het goed loopt moet ik nog een lange adem hebben. Dat zit er niet in

Jeroen Lammers, eigenaar Extase

Nu stopt ook hij, negen maanden na de opening. ,,Met pijn in het hart, ik heb het geprobeerd", vertelt Lammers. ,,Maar ik heb er de portemonnee niet voor. De omzet gaat omhoog, maar voordat het goed loopt moet ik nog een lange adem hebben. Dat zit er niet in." 

Hij runt ook café Jay's in Waalwijk. Terugblikkend denkt Lammers dat hij de naam Extase geen nieuw leven in had moeten blazen. ,,Ik noemde het Jay's in Extase. Met de naam Extase riep ik verwachtingen op die niet bij de invulling pasten. Maar ik wilde die naam ook om sentimentele redenen (hij ging vroeger zelf graag naar De Extase)." 

Midi

De beslissing om te stoppen werd iets makkelijker gemaakt omdat buurpand Midi tegen de vlakte gaat. Daar komt nieuwbouw te staan. ,,Die appartementjes kijken straks uit op het Panhuijsenpad. Wil ik geen geluidsoverlast veroorzaken, dan moet ik de zaal van Extase verbouwen. Dat vergt ook weer een flinke investering."

Spijt? Wel, hij heeft het geprobeerd. Vrijdag is het café voor het laatst open, daarna gaat het pand weer in de verhuur. ,,Iedereen is vrijdag welkom, de koelingen moeten zo ver mogelijk leeg."