Volledig scherm
Extase aan de Heuvelring gaat dicht. © Bas Vermeer

Horecanieuws: Extase sluit (weer) de deuren

Ma 13 mrt: Na het faillissement, bijna vijf jaar geleden, verrees café Extase als een feniks uit de as. Nu gaan de deuren van het café/poppodium weer dicht. 

door Bas Vermeer

,,We hebben nog een bomvolle anderhalve maand te gaan hoor", vertelt Jerry Kepers. ,,Alle optredens gaan gewoon door, tijdens Roadburn staan hier ook weer bands, maar op 1 mei gaat Extase dicht."

Drukte
Niet omdat er te weinig gasten over de vloer komen, omdat er mot met de brouwerij is of het financieel niet meer gaat, stelt Kepers. Hij glimlacht: ,,Volgens mij ben ik één van de weinige horeca-eigenaren die het goed met de brouwerij kan vinden. Maar ik heb het te druk met mijn boekings- en evenementenbureau."

Kepers had dat bureau (waar hij ook de afgelopen jaren voor bleef werken) al toen hij Extase in 2012 overnam. Onder een andere eigenaar was het café failliet gegaan. Kepers had voor die tijd nog nooit als exploitant van een café gewerkt. 

'Mooie tijd'
,,Het was een mooie tijd met een geweldig team, maar ik wil me weer helemaal op het bureau focussen", aldus Kepers. ,,Extase loopt nog lekker, al zijn we van een café meer een concertzaal geworden. Er zijn nog voldoende avonden die heel goed worden bezocht. Dan kun je wachten tot het minder wordt of stoppen als het goed gaat. Voor dat laatste kies ik nu."

Hij heeft vrijwillig de huur opgezegd en gaat zich weer helemaal toeleggen op het bureau, vertelt 'ie. In het afscheidsweekend treden Pene Corrida en The Bazookas op. En op 8 april is er nog een reünie van Extase-gangers. 

Het pand aan de Heuvelring gaat weer in de verhuur. In de jaren '60 - '70 heette het al Extase en klonk er live-muziek. Voor die tijd was het automatiek Van Dam.