Volledig scherm
Jay's in Extase © Bas Vermeer

Horecanieuws: Extase weer open, als concertlocatie én biercafé

Vrij 22 dec: En de Extase is terug. Na de verbouwing zijn de deuren van het bekende café aan de Heuvelring nu weer geopend. Een wederopstanding als concertlocatie én biercafé. 

door Bas Vermeer

In januari staan er zo'n 300 bieren op de kaart, vertelt kersvers eigenaar Jeroen Lammers. Het café is al open, maar zit nog in de opstartfase. Her en der worden de puntjes op de i gezet. Er komt nog iets meer aankleding en de befaamde dans/concertzaal achterin wordt nog verbouwd. 

Maar de basis is er en voelt 'des Extases'. Lammers heeft er zin in, al is het licht spannend. ,,Dat is een nieuwe zaak altijd, vooral in zo'n iconische locatie."

Kracht

Iconisch jazeker. Als je een Tilburgs café zou moeten casten voor een rol in The Walking Dead, dan is dat café Extase. Keer op keer staat het uit de (schijn)dood op. 

Het café sloot zo'n 5 jaar geleden na een faillissement de deuren. Vervolgens blies Jerry Kepers het nieuw leven in tot hij maart dit jaar besloot te stoppen. Kepers wilde zich volledig op zijn boekings- en evenementenbureau focussen.

Maar het café heeft een bekende naam en veel mensen bewaren er warme herinneringen aan. Aan het stappen op woensdagavond bijvoorbeeld. ,,Mensen blijven er in geloven", zegt Lammers. 

Optredens

Ook voor de rock- en blues-liefhebber was het ooit de vaste stek in Tilburg. De eigenaar van het succesvolle biercafé Jay's in Waalwijk kwam er vroeger vaak en zag een nieuwe toekomst voor Extase. Dit keer onder de naam 'Jay's in Extase'.

De zaal achterin blijft beschikbaar voor optredens. Lammers wil er (gedeeltelijk samen met Kepers) tal van concerten/optredens organiseren. De programmering loopt al vol: woensdag staat de eerste popquiz op het programma en half januari de eerste optredens

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement