Volledig scherm
De Lollipop tijdens Roze Maandag

Horecanieuws: Gaycafé herrijst uit de as

Vrij 6 mrt: 'Rise like a phoenix, out of the ashes', zong Conchita Wurst. En aan de Paleisring heeft men dat ter harte genomen: daar herrijst gaycafé De Lollipop - voorlopig onder de werktitel 'De nieuwe Lollipop' - uit de as.

door Bas Vermeer

De gay scene van Tilburg kreeg de afgelopen jaren twee gevoelige klappen te verwerken: in november 2013 sloot De Popcorn haar deuren. Nog geen jaar later lieten de uitbaters van De Lollipop weten dat ze het café te koop zetten.
Maar er gloort hoop: partners Jeroen Wassink en Fransjan Marijnissen gaan met zijn tweeën het café uitbaten.

Onthand
"We waren zelf vaste klanten bij De Lollipop", vertelt Marijnissen. "Tijdens het afscheidsfeestje zagen en hoorden we hoeveel mensen De Lollipop als noodzaak beschouwen. Mensen die door de sluiting naar Breda of Eindhoven moeten om een gaycafé te bezoeken. Met het nachtnet, de taxi of zelf rijden en dan niet kunnen drinken. Voor veel tieners en twintigers voelt het aan alsof ze zijn onthand. Natuurlijk heb je in Tilburg café Peanuts nog, maar dat is niet echt op jongeren gericht."

Travestie
Het nieuws maakte Marijnissen gisteren al op zijn Facebook-pagina bekend. "Alsof er een bom ontplofte, zoveel reacties kregen we. Dat zegt ons genoeg: gay minded Tilburg kan niet zonder café." De twee hopen het weekend van 17 en 18 april het pand te kunnen openen, er wordt nog even gekeken naar wat de naam precies wordt.

De heren kijken al vooruit: zo hebben ze de voorrondes van Miss Travestie Holland binnengehaald. "Dat is dan vier of vijf dagen in mei en dan komen er verschillende bekende namen uit die wereld langs. Zo willen we het nieuwe gaycafé meteen op de kaart zetten."

Blogs