Volledig scherm
Chefkok Nik Tonglet aan het werk in de Houtloods. Archieffoto Joris Buijs/BeeldWerkt

Horecanieuws: Hofstede, Auberge & De Houtloods in Lekker-top 500

Ma 24 okt: De Tilburgse restaurants Hofstede De Blaak, Auberge Du Bonheur en de Houtloods behoren tot de culinaire top van de stad. Althans, dat is het oordeel van de Lekker500. De editie 2017 van de restaurantgids verscheen vandaag.

door Bas Vermeer

Van de eerste twee is het niet verrassend dat ze in de top 500 staan: dat was in de voorgaande jaren ook al zo. De Houtloods is een nieuwkomer. Vorig jaar stonden alleen Auberge en de Hofstede tussen de 500 beste restaurants van het land.

Geen top 100
Tilburg heeft wederom geen namen in de top 100. In die top worden de restaurants op beoordeling gerangschikt. De daaropvolgende 400 krijgen geen speciale volgorde.

Michelin
Als het blad valt, strooien allerlei restaurantgidsen hun noteringen over het land uit.

Na de Lekker500 verschijnt de GaultMillau, die gids is in Nederland wat minder bekend maar in Frankrijk en België een 'grote naam'. In de GaultMillau is er ook een speciale vermelding voor restaurants die een goed driegangenmenu voor een betaalbare prijs serveren: maximaal 40 euro. In die categorie werden Hofstede de Blaak en Taste! vorig jaar genoemd. In het blad kreeg Auberge Du Bonheur eveneens een mooie recensie

Als hekkensluiter volgt de Michelingids met de sterren en bibs (een 'halve ster'). De Tilburgse restaurants Hofstede de Blaak en L'Olivo behielden vorig jaar hun Bib Gourmands.