Volledig scherm
Humphrey's aan de Heuvel. Foto Bas Vermeer

Horecanieuws: Humphrey's verlaat Tilburg, Chupitos neemt pand over

Vrij 5 feb: Een ingrijpende wisseling van wacht aan de Heuvel: na circa vijftien jaar verlaat restaurant Humphrey's het statige gebouw aan de zuidflank. Voor leegstand - zoals bij de naastgelegen ex-Schoenenreus - hoeft niet te worden gevreesd. Shooter-bar Chupitos neemt de locatie over (en kledingwinkel VIVE blijft sowieso in de linkerhelft van het pand).

door Bas Vermeer

Humphrey's - 'drie gangen, één prijs' - maakt de overstap naar Eindhoven. "Het personeel gaat mee", aldus Peter ten Hove van Humphrey’s Beheer. "Het pand aan de Heuvel is door al die verdiepingen altijd wat moeilijk geweest. Op de begane grond is er slechts plaats voor zes tafeltjes, je ziet van buiten amper dat er binnen iets te doen is." Het eten speelt zich vooral op de eerste etage af, waar Humphrey's 500 vierkante meter heeft.

Eindhoven
In Eindhoven vonden de uitbaters 'een mooi pand, gelijkvloers'. "We kregen de kans om uit te wijken, zo is de spreiding van onze restaurants beter. Er zit nog een Humphrey's in Breda, dat is vanuit Tilburg te dichtbij." In totaal telt Humphrey's 18 vestigingen in het land. Of de groei van het horeca-aanbod in Tilburg meespeelt? "Ja, dat merken we ook."

Jarenlang deed Humphrey's zijn stinkende best om in Tilburg een vestiging te openen. In '97 werd een poging ondernomen om een Humphrey's-filiaal te huisvesten in het pand waar nu café Spaarbank zit. Dat mislukte destijds na een bezwarenprocedure: de rechtbank in Breda besliste dat de vestiging van een horecazaak strijdig was met het bestemmingsplan. De gemeente herzag het bestemmingsplan, maar daar kon Humphrey's niet op wachten (omdat het jaren zou duren). Rond 2000 werd de vestiging aan de Heuvel geopend.

Chupitos
Shooter-bar Chupitos neemt de locatie over (en dat is 'episch nieuws' aldus de 26-jarige stagiair hier op de redactie). Het is de vierde loot, eerder werden er vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Groningen geopend. Bij Chupitos zelf willen ze er nog niet al te veel over kwijt, maar 'ze doen de plannen graag in een later stadium uit de doeken'. De focus ligt nu op de verbouwing: die begint op 1 maart en duurt twee maanden.

Tipje van de sluier: de bar serveert meer dan 150 verschillende shooters, die worden allemaal op een speciale manier opgediend.