Volledig scherm
Logo van KITSCH

Horecanieuws: 'Lamme Goedzak' wordt KITSCH

Do 22 mei: Het pand aan de Heuvelring waar jarenlang café De Lamme Goedzak was gevestigd, wordt in juli 'KITSCH Livingroom & Basement'. Met op de eerste verdieping een wijn- en loungebar en in 'de kelder' (eigenlijk de begane grond) een club.

door Bas Vermeer

Nu ja, club. "Een donker hol waar muziek uit de clubscene wordt gedraaid", glimlacht bedenker Dzjino Lapkowski, "dus house, deephouse en techno."
Dat staat in fel contrast met de 'livingroom' die kitscherig wordt ingericht, vandaar ook de naam. Dat deel van het pand krijgt een barokke inrichting met veel goud. Lapkowski wil iets 'anders dan anders'. "Er zijn al zo veel feest- en bruine cafés."

Terras
Lapkowski wil nog voor de kermis de deuren openen, het is de bedoeling dat KITSCH (grote letters, de schrijfwijze inderdaad) 6 á 7 dagen per week open is. Doordeweeks tot middernacht, in het weekend tot 4 uur. Dan is het clubgedeelte ook belangrijker.
Buiten komt er een terras te staan, de doelgroep is 25-plus. "Daar is veel te weinig voor te doen in Tilburg, ik krijg van neefjes en nichtjes die de dertig zijn gepasseerd vaak de vraag: 'Waar kan ik nog stappen?'. Bij Philip is het publiek te jong, bij Studio draaien ze ook nog andere muziek, zoals hiphop."

Techno
De 28-jarige uitbater draait al 12 jaar in de Tilburgse horeca mee, het wordt zijn eerste eigen onderneming. De insteek voor muziek uit de clubscene is niet verbazingwekkend: 'techno is my religion' staat er in grote letters op zijn arm. Volgende week hoopt Lapkowski de sleutels te krijgen, dan start de verbouwing van het pand.

Heuvelring
En zo krijgt, met flinke vertraging, het pand van 'De Lamme' toch een club. Eind 2012 zou Club 104 in het pand opengaan, maar dat plan sneuvelde.
Ondertussen is er een hoop veranderd aan de Heuvelring: zo wordt de voormalige Zino opgeknapt, is de Midi verkocht en het Panhuijsenpad gedoopt en opgeknapt.