Volledig scherm
Eigenaren Hedyeh Sardari (24), Agy Sardari (23) en Ali Bitalzadeh (27) © Niek Willems

Horecanieuws: Mi Amor Comida geopend, restaurant met Perzisch randje

Do 11 aug: Tilburg is sinds kort een Perzische keuken rijker. Restaurant Mi Amor Comida heeft de deuren geopend. De nieuwe horecazaak aan de Heuvelring profileert zich ook als wereldkeuken en wil bezoekers kennis laten maken met eten uit alle windstreken.

Door Niek Willems

,,
Veel vrienden en familie die hebben meegeholpen zijn momenteel op vakantie, dus de officiële opening van het restaurant is pas gepland in september", zegt Hedyeh Sardari (24). Ze is een van de uitbaters en staat aan het roer met broer Agy (23) en Ali Bitalzadeh (27). Het restaurant is gevestigd op het stuk waar eerst de huisartsenpost zat, naast Soups and Shakes. De muren zijn rood geverfd, er staat een toonbank in de zaak en het restaurant biedt ruimte voor veertig eters. Buiten op het pleintje is een terras omringd met planten.

Tilburg kende nog geen Perzische keuken. Op de kaart staat een aantal typische Perzische gerechten. Zoals chelo koobideh, oftewel lamsspies van de grill met rijst. ,,Onze specialiteit zit vooral in de vegetarische en vleesgerechten", zegt Hedyeh. ,,Iets waar de Perzische keuken om bekend staat. Er wordt veel gekookt met rijst, saffraan en tuinkruiden."

Internationale keuken
Toegegeven, Mi Amor Comida is geen traditioneel Perzisch restaurant. ,,We hebben ook gewoon pizza, pasta's en soepen", legt Agy uit. Daarnaast wil de zaak zich profileren als internationale keuken. ,,We gaan met gastkoks werken. Mensen kunnen kiezen uit gerechten van onze menukaart, maar ook voor het thema van die maand. Dat is bijvoorbeeld de ene maand Mexicaans en de andere keer Indonesisch."

De moeder van Hedyeh en Agy heeft haar eigen patisserie, genaamd Mi Amor Cake. Zij krijgt waarschijnlijk begin volgend jaar een eigen plekje in de winkel. Voor nu worden er alleen workshops gegeven. De naam Mi Amor Comida (Spaans voor 'mijn liefde, eten') is dus een vervolg op de naam van dit bedrijf. ,,Bovendien is Spaans ook gewoon een mooie taal", zegt Agy.

Opvallend feitje: Agy is professioneel MMA-vechter en reist vaak rond. Ali is winnaar van het Open NK Schaken en heeft een eigen bedrijf. Hedyeh studeert personeelsmanagement en wil naar de universiteit. Zij legt uit: ,,We hebben allemaal ook nog onze eigen carrière. Het schakelen kan best lastig zijn."