Volledig scherm
Vistro Parenzo wordt nu borrelcafé Mijntje. © Bas Vermeer

Horecanieuws: Mijntje aan de Emmastraat

Za 14 apr: Een prachtige plek voor een horecagelegenheid... Al acht jaar zat dat idee in het hoofd van Willemijn Goesten (27) als ze het hoekpandje bij de Emmastraat (aan de de Piusplein-zijde) passeerde. Nu wordt dat idee werkelijkheid. 

De locatie kwam vrij na het ter ziele gaan van Vistro Parenzo, het visrestaurant dat er een jaar of twee gevestigd was. Goesten begint er borrelcafé Mijntje (zoals ze altijd door haar vader werd genoemd). 

'Hogere sferen'

Een café in 'hogere sferen', bijna alle tafels binnen halfhoog en buiten hoog. ,,Dan borrel je actiever." Op nog een andere manier is Mijntje actief: bezoekers stellen zelf hun borrel- of kaasplanken samen. ,,Door te kiezen uit kleine hapjes als coquilles of risotto. En we hebben een kaaskaart, dan kun je zelf iets uitkiezen, want meestal zit er op zo'n plank een kaasje tussen dat je toch niet lust." 

Hoewel het een borrelcafé is, is het eetgedeelte nog iets uitgebreider. Mijntje gaat namelijk om 11 uur al open. ,,We hebben een huispatissier die taartjes maakt en we willen verschillende soorten bruchettas aan gaan bieden."

Goesten is een geboren en getogen Tilburgse en afgestudeerd als commercieel economoom. ,,Tijdens mijn studie heb ik altijd in de horeca gewerkt en ook daarna nog. Deze kans kon ik niet laten liggen."

De verbouwing is in volle gang, Mijntje gaat half mei open. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement