Volledig scherm
De Soete Inval, straks Mr. Morris. © Bas Vermeer

Horecanieuws: Mr. Morris, nieuwe lunchzaak neemt pand 'De Soete' over

Di 13 feb: Een nieuwkomer in het Tilburgse dwaalgebied: in het pand van de voormalige snoepwinkel De Soete Inval strijkt juice-, koffie- en lunchbar Mr. Morris neer. Na de sporen te hebben verdiend in Eindhoven, waagt ondernemer Steef Veldhoen de sprong naar Tilburg.

door Bas Vermeer

De voormalige snoepwinkel wordt verbouwd. Het is de bedoeling dat Mr. Morris 'ergens in mei' de deuren opent. Binnen kan er 50 man zitten, er is een achtertuin met zo'n 25 zitplaatsen en er komt een klein terras aan de voorkant.

Pionieren

Quote

Nu voel en zie je overal in de stad dat er leuke dingen gebeuren

Steef Veldhoen

Er zit - sinds twee jaar - een Mr. Morris in Eindhoven aan het Stationsplein. ,,Dat is maar een kleine zaak hoor, 35 vierkante meter", vertelt de geboren Eindhovenaar. Daar werd het concept getest en bijgeschaafd. ,,We konden er pionieren. Het bleek heel succesvol te zijn, dus gaan we het doorzetten." 

In Tilburg welteverstaan. 

Waarom? ,,Ik denk dat er in Tilburg heel veel staat te gebeuren. Brabanders hebben jarenlang een beetje neerbuigend gedaan over Tilburg, heb ik het idee. Misschien heb ik me daar in het verleden ook wel eens schuldig aan gemaakt. Nu voel en zie je overal in de stad dat er leuke dingen gebeuren. Kijk maar naar de Spoorzone, zo'n RAW of EVE. Dat trekt me wel enorm."

Kaart

Volledig scherm
Logo Mr. Morris. © Mr. Morris

Sappen, koffie en lunch voeren de boventoon bij Mr. Morris. ,,Een open keuken, alles wordt ter plekke vers bereid. Zo veel mogelijk biologisch en fairtrade." 

Er staat een 'Purple Rain' op de kaart, dat is een 'juice' met banaan, appel en aardbei. De Bloody Barry, met framboos, aardbei, blauwe bessen en sinaasappel. ,,Die twee zijn heel populair. We hebben ook nog een heel scala aan supergezonde juices. A Lot of All, met spinazie, broccoli, appel, avocado en gember. We vinden vooral belangrijk dat het lekker en leuk is, dat het gezond is is mooi meegenomen."

Voor de lunch zijn er sandwiches als de 'Mr. Morris sandwich'. Daar zit serranhoham, mozzarella, tomaat, avocado en groene pesto op. Die gaat kort op de grill. ,,En we hebben bijvoorbeeld huisgemaakte tonijnsalade, een beetje de Italiaanse sfeer." In Tilburg staan er straks ook salades en bowls op de kaart.  

'Aantrekkelijker'

De locatie is min of meer toevallig. Hij was met Roze Maandag op het Radiopleintje. ,,Toen zei ik tegen mijn vriendin 'als het ergens in Tilburg moet gebeuren, is het hier'. Het pand kwam later toevallig vrij, dus toen moest ik mijn woorden ook waarmaken." 

Dat er al veel koffie- lunchzaken in het dwaalgebied zitten, ziet hij niet als een probleem. ,,Ik denk dat het juist elkaar versterkt, ook in Eindhoven is er ontzettend veel horeca bijgekomen. Maar daar komen alleen meer klanten door. Het wordt aantrekkelijker voor mensen om naar de stad te gaan."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement