Volledig scherm
Agy en Hedyeh Sardari voor de plint waar Mi Amor wordt verwezenlijkt. Foto Jan van Eijndhoven/BeeldWerkt

Horecanieuws: Restaurant Mi Amor in voormalige huisartsenpraktijk Heuvelring

Woe 8 juni: Er valt weer wat te kiezen in de stad. Openden in de afgelopen maanden een Indiaas en Libanees de deuren, voor de zomer strijkt Perzisch aan de Heuvelring neer. Of beter: een deel van de kaart is Perzisch. De eigenaren van restaurant Mi Amor willen eigenlijk de hele wereld per keuken bereizen.

door Bas Vermeer

In de basis spitst het restaurant zich toe op Perzische en vegetarische gerechten, grill en pizza. "Maar we willen op den duur ook maandelijks een andere gastkok in de keuken zetten", vertelt Hedyeh Sardari (24). "De ene maand bijvoorbeeld Mexicaans en dan weer een maand iets anders."

'Perfect'
Het restaurant strijkt neer in de plint waar vroeger een huisartsenpraktijk was gevestigd. "We zijn al jaren op zoek naar een goede locatie", zegt Agy Sardari (23). "Maar of de panden waren te klein, of er rustte geen horecabestemming op. Voor deze locatie hebben we die zelf uiteindelijk aangevraagd, we vonden dit al langer de perfecte plek, zo in het centrum."

Iraanse roots
De twee zijn broer en zus. Hij is de man met liefde voor het 'eten, koken en bakken', zij is meer van het ondernemen. Tilburgers, met roots in Iran, goedlachs en ambitieus. Agy heeft een lichte blauwe waas rond één oog van zijn laatste gevecht. De 23-jarige is een bekende MMA-vechter die jaren de ongeslagen kampioen in zijn klasse was. Hedyeh studeert personeelsmanagement en wil nog naar de universiteit.

Mi Amor wordt echt een familiebedrijf, vertellen ze. "Onze derde partner in het bedrijf is een vriend van de familie en ons moeder zorgt voor de desserts." Leuk detail: die vriend is Ali Bitalzadeh (27), winnaar van het Open NK Schaken. Weer een topsporter dus.

Mi Amor
Vanaf de start heeft het restaurant ook een patisserie aan boord. Moeder Sardari timmert al een aantal jaar hard aan de weg met haar bedrijf Mi Amor Cake. "Haar desserts serveren we straks ook in het restaurant", zegt Hedyeh. "En mettertijd wordt haar ruimte binnen het restaurant misschien een eigen winkel." Ze lacht: "Maar er moet hier nog héél veel gebeuren, daar focussen we ons nu op."

De verbouwing van de voormalige huisartsenpraktijk is in volle gang. Ze willen nog voor de kermis open. Binnen is er straks plaats voor 40 eters, schatten ze, voor de deur komt nog een terras. Een aanvulling op het naastgelegen Soups & Shakes. "We willen het netjes inrichten, met stijl. En hoewel we ons richten op de jongere doelgroep willen we dat iedereen zich hier thuis voelt."