Volledig scherm
De Tilburgse skihut.

Horecanieuws: Skihut stopt

Do 27 okt: Na circa twaalf jaar houdt de Skihut op te bestaan. Het feestcafé aan de Paleisring verhuisde zomer vorig jaar naar een kleinere locatie, maar het mocht niet baten: de flammkuchen is op.

door Bas Vermeer

Het totale concept, inrichting, naam, etc. verdwijnt uit de stad, vertelt eigenaar Gert-Jan van Nieuwenhuijzen.

,,Tijden veranderen. Het vol gas uitgaan, de zuipketen-cultuur, dat heeft zijn tijd gehad. Stappers willen tegenwoordig meer kwaliteit voor hetzelfde geld. Mensen gaan meer op hun gemak uit."

Rammetjevol
Een deel van de teloorgang wijt Van Nieuwenhuijzen aan de veranderende wet- en regelgeving, onder meer het rookverbod.

,,We zaten altijd rammetjevol, maar de laatste anderhalf jaar is er de klad in gekomen. De 16- en 17-jarigen die de basis voor de Skihut vormden, mogen niet meer drinken. Op de vroege avond zochten die stappers de Skihut op, daarna kwam het oudere publiek. Dan had je van 21.00 tot 04.00 uur 's nachts volle bak."

Hij probeerde het tij nog te keren: vorig jaar zomer wisselde de Skihut van pand aan de Paleisring. Van 400/450 bezoekers naar een locatie waar 160 tot 180 feestgangers terecht kunnen. Het was niet genoeg, eind volgend maand verdwijnt het totale Skihut-concept.

Kindje
En ja, dat doet pijn, aldus Van Nieuwenhuijzen die zes jaar aan het roer stond. ,,We hebben destijds de Skihut opnieuw opgebouwd, door de jaren heen wordt het toch je kindje. Stoppen vreet dan toch aan je."

Edoch: de ondernemer werkt aan een nieuw horeca-concept. Wat precies blijft voorlopig nog geheim. Ook de locatie is nog onbekend. ,,We houden alle opties open." Op zaterdag 26 november is de laatste avond.