Volledig scherm
Majestic

Horecanieuws: Tilburg krijgt een kattencafé

Do 20 okt: En Tilburg is compleet. Niks meer aan doen: in de binnenstad strijkt het kattencafé 'The Majestic Cat' neer. In de Langestraat om precies te zijn. Al moet initiatiefnemer Joep Theeuwes (24) nog wel even de crowdfunding rond krijgen.

door Bas Vermeer

Edoch, daar voorziet de kattenliefhebber geen problemen. Begin januari hoopt hij de katten-hangout te openen. Mensen betalen een euro of 3 en stappen door een sluis - om de katten tegen te houden - het café binnen.

"Dan kun je een uur of twee bij de katten zijn, relaxen, een boekje lezen, ze knuffelen", vertelt Theeuwes. "Een drankje is optioneel."

Thailand
De 24-jarige is altijd al een kattenliefhebber geweest én fan van de Aziatische cultuur. Tijdens een reis naar Thailand, twee of drie jaar geleden, moest hij het zonder zijn katten stellen. "Veel mensen daar leven in kleine appartementen waar ze geen huisdieren mogen houden, kattencafés zijn er ontzettend populair. Dan kunnen ze toch met katten knuffelen."

Zevende?
Zelf heeft hij een kat, maar sinds Theeuwes naar een klein appartementje is verhuisd, woont het dier bij zijn moeder. "Je ziet ook in Nederlandse steden dat verhuurders steeds vaker geen hond of kat toestaan, alleen knaagdieren."

Het begon bij de Tilburger 'weer te kriebelen' toen hij van de opening van het eerste kattencafé in Amsterdam hoorde en in Den Bosch verrees in juni Kattenparadijs Mispoes. "Als The Majestic Cat de deuren opent, zijn we het zevende of achtste kattencafé van Nederland."

Raskatten
Om zich te onderscheiden van die cafés heeft 'The Majestic' alleen Maine Coons, boskatten en andere raskatten. Het gaat om dieren die wegens omstandigheden niet meer bij hun baasje kunnen wonen.

In de eerste instantie wilde Theeuwes niet met crowdfunding werken 'omdat veel kattencafés dat doen'. "Maar een investeerder trok zich terug en ik heb die laatste 10.000 euro nodig."