Volledig scherm
Club Eye ondergronds bij het Pieter Vreedeplein. Foto Jan van Eijndhoven

Horecanieuws: 'Verborgen' ondergrondse club Vreedeplein

Do 26 jan: Dat er ondergronds bij het Pieter Vreedeplein een bijzonder ogende nachtclub zit. En dat ‘ie al twee maanden open is.

door Bas Vermeer

Dat was u niet bekend? Bij schrijver dezes evenmin. De club opereert nog erg onder de radar, dat is ook aan de recensies op Facebook af te lezen. ‘Echt hele leuke club, mooi ook. Muziek was goed en afwisselend. Alleen waren er misschien in totaal 10 mensen binnen.’ En: ‘Mooie club met goede muziek. Jammer dat met ons groepje van 5 meegeteld er hooguit 20 mensen waren.’

Poolshoogte
Tijd om eens poolshoogte te nemen bij de club aan (of beter: onder) het Pieter Vreedeplein. De ingang zit tegenover Broodje Jantje, je daalt via een lange en brede trap af in een flinke ondergrondse ruimte. Het voelt een beetje onwerkelijk: denk je alle locaties in de stad wel te kennen, sta je opeens in een club, hartje centrum, onder de grond.

Tijdens de jaarwisseling 2013/2014 werd er in de ruimte voor het laatst een feestje gegeven (door de mannen van Draaimolen). Daarna bleef het lange tijd stil. „We zijn zes maanden bezig geweest met verbouwen en orde op zaken stellen”, zegt Suleyman Mutlu.

Ja, beaamt hij, het is nog rustig in zijn zaak. „Onbekend maakt onbemind”, klinkt het met Rotterdamse tongval. De eigenaar heeft ervaring in de clubwereld. En omdat die wereld in Rotterdam en Amsterdam nagenoeg verzadigd is, wijkt hij naar Tilburg uit. "Ik denk dat er hier kansen liggen voor een mooie club."

Ruchtbaarheid
Aan Club Eye - eerder Club Eve maar met die naam ging men er in de Spoorzone al vandoor - is nog weinig ruchtbaarheid gegeven, vertelt ‘ie. „Maar daar komt verandering in, misschien dat we bij de ingang van die skylights neer gaan zetten. We moeten de naamsbekendheid natuurlijk vanaf nul opbouwen, het is niet alsof we een al bestaande naam hebben overgenomen.” Mutlu - joviale kerel - mikt op de achttienplussers en studenten. „De studenten die niet in het weekend naar huis gaan.”

Nu er nog aan de naamsbekendheid wordt gewerkt, is Eye voornamelijk op de zaterdagen open. Af en toe wijkt Eye daar vanaf, zo gaan volgende week vrijdag de deuren open tijdens een Freestyle-feest.

Volledig scherm
Club Eye ondergronds bij het Pieter Vreedeplein. Foto Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
Club Eye ondergronds bij het Pieter Vreedeplein. Foto Jan van Eijndhoven

Blogs