Volledig scherm
Anwar (zonder petje) en zijn neef in de Ice Rollas-wagen. © Anwar

IJsrolletjes-zaak strijkt in dwaalgebied neer: 'De groei is amper bij te houden'

Di 28 aug: Het gaat rap met de Tilburgse onderneming Ice Rollas - Thaise ijsrolletjes - van Anwar Doppert. Heel rap. Volgende maand opent de 30-jarige een vestiging in het dwaalgebied. ,,Het is amper bij te houden."

Volledig scherm
De zaak-in-wording aan de Nieuwlandstraat. © Bas Vermeer

Anwar was met het ijsconcept (onder meer) al aan de Piushaven te vinden. De ondernemer begon daar eind april met een losse machine om Thaise ijsrolletjes te maken. Met een tentje erboven. 

,,Het was meteen populair, twee maanden later konden we al uitbreiden naar een foodtrailer. En nu, weer twee maanden later, gaan we het uitproberen als zaak in het dwaalgebied." 

Thailand

Het idee deed hij samen met zijn broer op tijdens een vakantie in Thailand. Daar zagen ze hoe er op iedere hoek van de straat ijsrolletjes werden verkocht. Op een hele koude plaat - tot min 30 gekoeld -  worden met een spatel rolletjes ijs gemaakt. ,,In Nederland hadden ze dat nog nergens." 

Maar ja: zijn vaste baan (als accountmanager) opgeven om zich in een een nieuw avontuur te storten, het leek Anwar een 'beetje tricky'. ,,Mijn vriendin gaf de doorslag. Ze zei dat ik het gewoon maar moest doen, dat ik er anders spijt van zou krijgen. En ik heb geen spijt, het gaat ontiegelijk hard." 

De gehele familie werkt mee. ,,Mijn broer en neefjes helpen mee, mijn moeder doet de voorraad." Hij lacht. ,,Fijn al die hulp. Ik haal me zoveel dingen op mijn hals, het is amper bij te houden." 

Nieuwlandstraat

Volledig scherm
Smoothiebowl © Ice Rollas

De opening van de vestiging aan de Nieuwlandstraat 11 is de volgende stap. ,,Bij vrienden in huis, daar kunnen we het uitproberen. In tegenstelling tot andere ijszaken zijn we heel de winter open, we kijken of dat toch lukt." De winkel begint in pop up-vorm, krijgt er bij succes een vaste plek. 

Het aanbod wordt er iets verder uitgebreid. Niet alleen ijsrolletjes, maar ook ijsrolletjes in tacowafels met slagroom en fruit, ijsrolletjes tussen de chocochipkoekjes en smoothiebowls met fruit staan op de kaart. Op 17 september gaat de nieuwe zaak open.