Volledig scherm
De Jamin aan de Heuvelstraat. Foto Jan van Eijndhoven

Jamin weg uit Heuvelstraat: 'Extreem hoge huur'

Do 14 jan: De winkelstraat zit in de hoek waar de klappen vallen. V&D, drogisterij DA en Macintosh (van schoenenwinkelketens als Dolcis en Manfield) werden in de afgelopen weken failliet verklaard. Deze week sloot de vestiging van snoepwinkel Jamin aan de Heuvelstraat de deuren. Teken aan de wand?

door Bas Vermeer

Nou nee, vertelt Koen Jaasma manager Operations en Vastgoed van Jamin. Hij is verantwoordelijk voor de bijna honderd franchisevestigingen van Jamin. "We hebben dit jaar zes nieuwe vestigingen geopend, maar in de Heuvelstraat is de huur te hoog." Na een pauze: "Extreem hoog zelfs."

Terugkeer
Jaasma geeft aan dat de locatie perfect is, maar dat die niet te exploiteren is. "Daarom hebben we ervoor gekozen om de winkel te sluiten. Dat betekent niet dat we het centrum van Tilburg definitief verlaten, we zijn op zoek naar een nieuwe locatie." De Jamin-vestigingen aan de Westermarkt en de Heyhoefpromenade blijven gewoon open.

De Jamin-vestiging aan de Heuvelstraat werd in 2000 geopend. Jaren daarvoor had de Heuvelstraat al een Jamin (op een andere locatie), maar die werd begin '98 gesloten. Het dichtgaan destijds maakte onderdeel uit van een landelijke operatie waarbij 60 van de 131 licht verliesgevende Jamin-winkels op slot gingen.