Volledig scherm
© Rik Goverde

Juan moet zijn briefjes weer weghalen

Wo 10 apr: Zo'n driehonderd briefjes hing Juan begin deze week door het gehele centrum. Op palen, pilaren, verkeerslichten. Dat viel de gemeente Tilburg ook op: die heeft hem inmiddels gesommeerd alles weg te halen. Een boete van 130 euro dreigt. Juan belt: "They were very, very angry."

door Rik Goverde

Dinsdag meldden we de actie van Juan Rincon. De Spanjaard, sinds begin dit jaar woonachtig in Tilburg, hing het halve centrum vol briefjes waarin hij zich aanbiedt als docent Spaans.

Hij hield er minstens twee klanten aan over, meldt hij woensdag tevreden. Maar hij heeft inmiddels ook de gemeente aan de telefoon gehad. "They were very, very angry. I have to take them down."

Het ophangen van dergelijke briefjes mag inderdaad niet, meldt een woordvoerder van de gemeente, die overigens niet erg kwaad klinkt. "Dat staat ook gewoon in APV; het is niet toegestaan openbaar bezit te bekladden of te beplakken buiten de plakplaatsen. Maar daar zijn er niet veel van. Er staat een boete op van 130 euro. Flyeren mag wel, dus als hij ze aan mensen had uitgedeeld was er geen probleem geweest. Maar dat mag alleen in bepaalde gebieden."

Veel briefjes zijn al verdwenen, overigens. Maar Juan is wel op zoek naar een oplossing. Misschien onder het viaduct naar het NS-Plein. Daar hangen veel posters, oppert hij enthousiast.

En anders wordt het flyeren. Als u komende zaterdag iemand op de kruising bij de FeBo ziet staan die folders uitdeelt als docent Spaans: dat is vermoedelijk Juan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement