Volledig scherm
Kaldi in Tilburg. © Bas Vermeer

Kaldi slaat nieuwe richting in: naast koffie straks ook ontbijt- en lunchzaak

Di 2 okt: Wisseling van de wacht aan de Willem II-straat: de 35-jarige onderneemster Vita Statie-Purbo neemt Kaldi van Randy Hoekwater over en gooit het over een iets andere boeg. De zaak wordt 'frisser en lichter' en gaat naast koffie voortaan ook ontbijt en lunch serveren.

Tosti trio's, lunchplanken en broodjes carpaccio: zomaar een greep uit de kaart van het vernieuwde Kaldi. Als ze iets moet tippen, is het de saoto soep die Vita zelf maakt. ,,Niet al te pittig, een beetje aan de Nederlandse smaak aangepast", zegt ze. 

Droom

Op 11-jarige leeftijd ruilde ze Indonesië in voor Nederland en zo'n twintig jaar geleden maakte ze de overstap van Weert naar Tilburg. Nadat ze op de kermis hier de liefde van haar leven tegen het lijf liep. 

,,Ik ben al 14 jaar werkzaam in de horeca, het was altijd mijn droom om een eigen zaak te beginnen. Toevallig kwamen we dit pand tegen." De inrichting wordt 'frisser en lichter'. Deze week wordt de thee- en koffiezaak grondig verbouwd. 

Franchise

Kaldi is een franchise met 29 koffie- en theezaken in Nederland, een zaak in Kopenhagen en drie vestigingen in China. ,,Ik heb bij verschillende Kaldi-zaken stage gelopen, dat beviel heel erg goed." Donderdag 4 oktober gaat de nieuwe zaak weer open. 

Voormalig eigenaar Hoekwater heeft plannen elders in de binnenstad. Daarover later meer. 

Blogs