Volledig scherm
Attracties worden ontmanteld. © Bas Vermeer

Kermis wordt afgebroken, woensdagmiddag is binnenstad weer normaal open

Ma 30 juli: De laatste loodjes wegen het zwaarst, alle attracties van de Tilburgse kermis worden ingepakt om elders weer te worden opgebouwd. De exploitanten hebben een zeer goede kermis achter de rug: met tien zonovergoten dagen. 

Bij het NS-Plein is de meterslange nephaai weggetakeld, de roze kerk wordt leeggehaald en iets verderop legt de exploitant de 'houten boomstammen' van wildwaterbaan Poseidon op een oplegger. Het duurt nog wel even voor de Poseidon er niet meer staat: maar liefst dertien opleggers zijn er nodig om de attractie te vervoeren. 

Relaxed

Volledig scherm
De Poseidon wordt in dertien opleggers afgevoerd. © Bas Vermeer

De stad kan terugkijken op een uiterst relaxed verlopen kermis. In totaal werden er zestien mensen aangehouden. Dat is eigenlijk bijna onvoorstelbaar als je ziet hoeveel volk de kermis naar de binnenstad trekt. Over het lawaai van de kermis - en dan vooral de bastonen - werd wel meer geklaagd op social media. 

Het afbreken van de kermis duurt nog wel een tijdje: woensdag om 12 uur wordt de binnenstad weer vrijgegeven voor het normale verkeer. Op maandagavond is er nog de legendarische horeca kermis party, dan mogen de horecamedewerkers (na tien dagen beulen) los. En dat doen ze vol overgave.  

Volledig scherm
De attracties worden ontmanteld. © Bas Vermeer