Volledig scherm
© KITSCH Kulture

KITSCH terug in nieuw jasje: ‘Intiem en meer entertainment’

Za 12 nov: Nee, KITSCH Livingroom & Basement is en blijft verleden tijd. Maar eigenaar Dzjino Lapkowski blaast het concept wel nieuw leven in, samen met zijn huis-dj Paul Vlasveld. Tijdens oud en nieuw trapt KITSCH Kulture af met het eerste feest.

Door Manon de Boer

Vorig jaar juni viel het doek voor KITSCH Livingroom & Basement, dat een jaar eerder in juli opende in het voormalige café De Lamme Goedzak. Niet vanwege gebrek aan animo. Er waren simpelweg te weinig stapuren in Tilburg voor het concept. ,,KITSCH was sowieso te klein voor Tilburg. Het een vast plekje geven gaat niet, dat is te duur. Bovendien zijn er geen goede locaties.” Met het nieuwe KITSCH Kulture gaat Lapkowksi feesten door het hele land organiseren. ,,Mooie locaties, mooie muziek (deephouse, techno en house) en veel entertainment. Daar draait het om”, vertelt Lapkowksi.

Entertainment
Met KITSCH Kulture is er een nieuwe twist aan het oude concept is gegeven. ,,We blijven intiem. Denk aan honderd tot honderdvijftig personen. Qua entertainment moet je denken aan dansers, danseressen en veel decoratie. Elke keer willen we iets anders neerzetten.”

Op oudejaarsavond en nieuwjaarsnacht trapt Lapkowksi af met de eerste versie van KITSCH 2.0. Waar? ,,Dat kan ik nog niet verklappen. Het is in het centrum van Tilburg, langs het spoor. Maar niet in de Spoorzone”, lacht hij. ,,Het enige dat ik kan zeggen, is dat het in een gebouw is waar andere bedrijven zitten.” Geheimzinnig dus. ,,Beetje bij beetje willen we laten zien wat het wordt. Rond Kerst zal alles bekend zijn.”

Wauw-factor
Ondanks dat Lapkowksi en Vlasveld nog volop bezig zijn met de voorbereidingen van oud en nieuw, lopen de eerst gesprekken voor KITSCH Kulture in Rotterdam en Amsterdam ook al. ,,We proberen zelf onze locaties uit te zoeken. Het moet hoe dan ook iets bijzonders zijn, iets met een wauw-factor. Dat kan een feest in een oude fabriekshal zijn, maar ook een festivalletje in een botanische tuin.”

Hoe dan ook kunnen KITSCH-fans weer een oud en vertrouwd feest verwachten. De tickets voor oud en nieuw zijn al in de verkoop. Voor tachtig euro ben je de hele avond onder de pannen, van 22.00 tot 06.00 uur. ,,En dat is inclusief drank. Dus je bent slechts een tientje per uur kwijt.”