Volledig scherm
De Katteberg. Photoshop van Looi Naaijkens. © Looi Naaijkens

Laten we het eens over de Katterug hebben

Woe 16 mei: Het is een betonnen kolos, de Tilburgse Katterug. Eén van de meest beeldbepalende gebouwen van de binnenstad. Maar voor hoe lang nog? En hoe kwam men in godsnaam op het idee om de Katterug te bouwen? 

door Bas Vermeer

Volledig scherm
De Katterug in Tilburg. © Jan van Eijndhoven

Op die vragen gaan we hier de komende tijd antwoord geven. In een serie verhalen over de Katterug. Over het verleden, heden, toekomst. Eerder deden we dat in een drieluik over het McDonald's-pand

Want ja, Tilburg ziet er een stuk idyllischer uit als je de Katterug door een berg vervangt (zoals Looi Naaijkens deed in een serie photoshops). Maar is het echt een afgrijselijk betonnen monster? Of kun je het ook zien als monument van de naoorlogse wederopbouw? 

Komende weken diepen we de Katterug uit. We zijn op zoek naar verhalen van bewoners en oud-bewoners, willen spreken met architecten en mensen die nog weten hoe de kolos destijds werd gebouwd (of de beleidsmakers die bij de bouw/besluitvorming betrokken waren). 

Heeft u tips? Zin om mee te praten? Anekdotes/diepe overpeinzingen? Mail naar B.Vermeer@bd.nl, of stuur een bericht op Facebook of Twitter

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement