Archieffoto van de Heuvel in Tilburg.
Volledig scherm
Archieffoto van de Heuvel in Tilburg. © BeeldWerkt

Lichtshow en negen enorme T's van bamboe op de Heuvel

Di 7 mrt: Negen reusachtige letters T worden op 16, 17 en 18 maart tentoongesteld op de Heuvel. De T’s, opgebouwd uit bamboe en doek, worden uitgelicht. 's Avonds is er ieder uur een 'bijzondere licht- en geluidshow'.

De negen T's staan symbool voor de stad en de sfeergebieden in het centrum. Vorig jaar bracht het Ondernemersfonds die gebieden – van dwaalgebied, museumkwartier tot Piushaven – in kaart en werden ze van een duidelijker profiel voorzien.

Vervolgens kregen ze allemaal een kleur toegewezen: blauw voor de Piushaven, paars voor het Veemarktkwartier, enzovoort. Tijdens de drie dagen dat de negen T's er staan, worden de eerste kleurrijke uitingen onthuld die dit voorjaar worden toegevoegd aan de sfeergebieden.

Wat er precies wordt onthuld is nog niet bekend, maar het gaat om de ideeën uit het plan ‘Tilburg, stad met kleur’ van het Ondernemersfonds Binnenstad en Citymarketing Tilburg. Daarin werd onder meer gesproken van T-Blokken - een soort bankjes - maar ook gekleurde tegels en kleurrijke straatnaamborden.

Een blogje over het plan is hier terug te lezen.

Blogs