Volledig scherm
De uitvaart in de LocHal. Foto Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Lichtvoetige uitvaart in LocHal: afscheid van levensgenieter Siebelink

Di 6 okt: ‘Ik ben ‘s weg...’

Het zijn de laatste woorden van Albert Siebelink. Maar bij zijn uitvaart in de enorme LocHal was hij helemaal niet weg.

door Joost Goutziers

De bebaarde organisator van het Gipsy Festival - en eerder van het Varièté Festival en het International Folkfestival - kwam in woorden van zijn vrienden in een ommekeer terug. Meer dan vierhonderd mensen namen dinsdagmiddag afscheid van Siebelink, de vorige week overleden organisator van het Gipsy Festival.

Lichtvoetig
De vaak lichtvoetige uitvaart in de LocHal duurde zo’n drie uur en had soms veel weg van een festival. Met sprekers, uiteraard, maar vooral veel muziek: bayanspeler Oleg Fateev, de gipsymuzikanten Basily Boys en Gebroeders Schaeffer en componist Roger Moreno. Zijn eigen orkest De Coup begeleidde de kist.

Naast de grote kist lag een kleedje en halverwege de uitvaart ging Siebelinks hond Boebus B van Ballegooijen daar languit liggen. Het was Boebus de zoveelste, want opeenvolgende honden van Siebelink kregen dezelfde naam.

Boebus
De naam Boebus zal nog vaker terugkeren. Zijn goede vriend Harrie Verkerk onthulde tijdens de uitvaart dat de Tilburgse brouwerij Sint Juttemis een speciaal bier ter ere van Albert Siebelink op de markt gaat brengen: Zwarte Boebus, een stout. Siebelink zou het met smaak hebben gedronken, want behalve als eigenwijs, anarchist en grommende knuffelbeer werd hij tijdens de druk bezochte uitvaart ook afgeschilderd als een volleerd levensgenieter.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement