Volledig scherm
De poster-actie aan het Vreedeplein. © Wesley van Beerst

Liften Vreedeplein: twee van de drie staan stil. De derde reutelt al...

Di 13 mrt: Zou de laatste lift van het Pieter Vreedeplein het nog lang volhouden? Hij reutelt al. Vorige week werd lift nummer twee stilgezet, nummer drie is al maanden buiten gebruik. 

door Bas Vermeer

Voor Tilburger Piet Gommers - niet zo heel stevig ter been - reden om er briefjes op te plakken: 'Deze lift is buiten gebruik door nalatigheid van de gemeente Tilburg'. Hij is het haperen der liften al lange tijd beu. In januari deed hij, samen met een andere bewoner, uitgebreid zijn beklag

Waarschuwing

Quote

Beneden aangekomen gingen de deuren niet open en bleef de lift hangen

Wesley van Beers

De verhalen over de liften zijn niet mals. Tilburger Wesley van Beers waarschuwde dit weekend op de Facebook-pagina 'Heel Tilburg in een groep' voor de overgebleven lift. Die nog wel werkt, maar niet van harte. 

,,Beneden aangekomen gingen de deuren niet open en bleef de lift hangen", aldus Van Beers. ,,Na knoppen ingedrukt te hebben, sprong mijn oom een paar keer. Daardoor kwam de lift, denk ik, weer in positie en konden de deuren open."

Kermis

Bij de ondernemers rond de centrale hal van het Vreedeplein wordt er verschillend over gedacht. De één heeft er geen last van, de ander juist wel. Bij Intersport - al zes jaar aan het Vreedeplein - zit het hoog. ,,Eén groot drama", liet bedrijfsleider Bas Rombouts eerder al weten. ,,Vijf van de zeven dagen werken ze niet goed. Dit duurt al jaren, een oplossing blijft uit."

De lift die al maanden stilstaat wordt rond de kermis vervangen, liet de gemeente weten. Daar balen ze ook van de situatie. Of en wanneer de andere lift wordt gerepareerd, is nog niet bekend. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement