Volledig scherm

LocHal stroomt vol: bokstraining, schilderen & workshops

Woe 29 juni: Kennismaken met schilderen, creatieve workshops voor kinderen, bokstraining en een muziekprogramma. De eerste initiatieven voor het gratis gebruik van de Locomotiefhal van de voormalige NS-Werkplaats stromen binnen.

door Bas Vermeer

De hal wordt tot de renovatie eind dit jaar ‘aan de stad geschonken’. Tilburgers met creatieve ideeën kunnen die bij de gemeente indienen. Mensen met een plan waar niet meer dan dertig mensen op afkomen, kunnen vervolgens gratis van de LocHal gebruik maken.

Inmiddels zijn er twintig initiatieven ingediend. De komende week worden de eerste plannen gehonoreerd, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Geen einddatum
Het is nog niet duidelijk hoeveel ruimte er in totaal is voor de kleinere sessies. Mensen kunnen er op woensdag tussen 12 en 20 uur terecht en op vrijdag van 9 tot 18 uur, telkens maximaal vier uur. "We kunnen dus nog tot het najaar veel passende initiatieven faciliteren. Aan het indienen zit voorlopig nog geen einddatum vast."

Ook grotere plannen kunnen worden ingediend, de gemeente zegt daar op voorhand geen nee tegen. Wel zijn er spelregels.

Renovatie
Naar verwachting start de renovatie van de LocHal eind dit jaar. De hal wordt voor 29,5 miljoen euro gerenoveerd én krijgt een Stadsbalkon. Daarnaast wordt onderzocht of daarop een panorama-dakterras kan komen. De bibliotheek van de toekomst wordt straks de hoofdgebruiker.

Het kleinschalig gebruik van de LocHal - indienen van ideeën kan hier - is voorlopig de laatste kans om er binnen te kijken. Naar verwachting gaat de renovatie tot het voorjaar van 2018 duren.

Volledig scherm
De LocHal