Volledig scherm
Terugkeer van de Love Boat. © Bas Vermeer

Love Boat tart noodlot: keert terug op vrijdag de 13e

Vrij 13 okt: Lef kun je de makers van kunstwerk de Love Boat niet ontzeggen. De 'herboren' boot is vandaag, vrijdag de 13e, weer te water gelaten op de Piushaven. 

door Bas Vermeer

,,Ik had liever een ander moment gekozen", zegt Frans de Bruijn. De buurtbewoner, lid van een nieuwe commissie die zich over de boot ontfermt, knipoogt erbij. ,,Maar een vriend van mij is vandaag jarig, laten we dat als een goed voorteken zien."

Nieuwe boot

Goede voortekenen kan de nieuwe Love Boat wel gebruiken. Omdat er de laatste 1,5 jaar nogal wat misging op het water is de liefde voor het kunstwerk aardig bekoeldDe boot werd zo'n 5 maanden geleden uit het water gehaald, tot op het karkas gestript en heropgebouwd. Dit keer met hulp van een bewonerscommissie en extra expertise. 

Nieuw zijn een geluidssysteem, een webcam en een beheerplan. Zo kan de boot altijd bekeken worden, muziek uitzenden (tijdens concerten) en wordt 'ie door vrijwilligers onderhouden. De Bruijn: ,,De boot is voortaan van 2 uur 's middags tot 2 uur 's nachts verlicht, niet meer pas als het allang donker is. Dat zorgt voor meer sfeer."

En dat de Love Boat het noodlot tart, ach, dat past ook wel bij de scheepvaart: 

Uit het Nieuwsblad van Sumatra, 13 augustus 1948: Op Vrijdag de dertiende zal een einde worden gemaakt aan een oud bijgeloof in scheepvaartkringen. Op deze datum zullen namelijk dertien schepen de haven van New York verlaten, en de Atlantische Oceaan oversteken. Onder deze dertien schepen zijn de “Queen Mary” en de “Nieuw-Amsterdam”. 

Met de Queen Mary en Nieuw-Amsterdam liep het goed af. De Love Boat? Dat zien we de komende maanden. Vanavond moeten de lichtjes weer flonkeren. 

Volledig scherm
Terugkeer van de Love Boat © Bas Vermeer
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement