Volledig scherm
De Love Boat. Archieffoto BeeldWerkt

Loveboat⁷: Dichters bewonderen/dissen* kunstwerk Piushaven

Di 28 juni: Een lichtgevend lelijk eendje? Of de flonkerende zwaan van de Piushaven? Zeven dichters bewonderen/dissen* het kunstwerk Love Boat in de Tilburgse haven. (*doorhalen wat van niet van toepassing is, pas duidelijk tijdens de avond zelf).

De groep dichters bestaat uit huidig stadsdichter Martin Beversluis en zijn zes voorgangers: Jace van de Ven, Frank van Pamelen, Nick J. Swarth, Esther Porcelijn, Cees van Raak en Jasper Mikkers. Op de 7e dag van de 7e maand presenteren de 7 hun 7 gedichten over Love Boat 'led it be', het met 7.000 lichtjes opgetuigde bootje.

Ongezouten
De 7 geven hun (ongezouten?) mening in de vorm van een gedicht. Naast de stadsdichters zijn Ferry van de Zaande en Hans d’ Olivat van de partij. 'Er wordt gedicht, geslammed, gefulmineerd maar vooral veel gelachen', aldus initiatiefnemer Tom Pijnenburg. Hij maakte recent een film voor Quiet in de Piushaven waarin de Love Boat figureert. "Het kunstwerk is omstreden. Ik had er bij voorbaat al een oordeel over, maar nu het er ligt heb ik iets van 'mwah'."

Opgeschaald
Hij wilde eerst de stadsdichters om Love Boat-gedichten vragen om die op zijn website te publiceren. Maar dat werd algauw 'met zijn allen een biertje pakken en voordragen aan de haven'. "En Van Pamelen kwam er mee dat er zeven dichters zijn en dat met 7 juli, mijn verjaardag, in het verschiet", Pijnenburg lacht: "Zo is het snel opgeschaald, binnen vier dagen hadden we opeens een programma rond." Ook kreeg het evenement een naam: Loveboat⁷."

Naast de dichters, Van de Zaande en d'Olivat staat er meer op het programma. Voorafgaand aan Loveboat⁷geeft A Tavellers Tale een optreden en daarna is er nog een afterparty op boot De Albatros. Het programma begint om 20 uur en kaartjes bestellen kan alhier.