Volledig scherm

Met plekgedicht lelijkheid te lijf

Zo 14 jul: En dan stuit je opeens op de aanleg van een nieuw plekgedicht aan het Burgerijpad. Een stukje verfraaiing van een lelijk stukje Tilburg. Dat geeft de burger moed.

Het plekgedicht wordt op de blinde gevel van een woning aangebracht, om het pand (en de omgeving) van iets meer charme te voorzien. Het is een van de vele gedichten in de stad van Nick J. Swarth. Typograaf Sander Neijnens maakte het ontwerp voor de tekst.

Er zijn al plekgedichten op de fietsbrug in Reeshof en bij notaris Daamen aan de Tuinstraat. Er is het bekende Mussenmanieren aan de Heuvelstraat, en er zit een gedicht aan de de onderkant van de ophaalbrug van het Lijnsheike. In totaal zijn er een stuk of tien gedichten in Tilburg gemaakt, niet alleen op muren, maar ook in de vorm van appels in Moerenburg. Ook Breda en Berlijn kregen een gedicht van Tilburgse makelij.

Hier een overzicht van de andere werken.

Update 13 uur:

Ontwerper van het gebouw Joris Verhoeven meldt via twitter het verhaal achter de tekst: 'Het gedicht verwijst naar de opdrachtgevers; fam de Hond, plek; Burgerijpad en locatie; achtertuin van de ouders. #prachtig'

En de tekst: Een nest, een mand, een huis, een land, een plek, een pad, een tuin, een stad, een stam, een boom, een vrucht, een droom.