Volledig scherm
Het nieuwe pand aan de Tuinstraat.

Mugs & Muffins verlaat Willem II-straat, duikt aan Tuinstraat weer op

Vrij 10 juni: Na 8 jaar verlaat koffie- en theezaak Mugs & Muffins de Willem II-straat vanwege de 'te hoge huur'. Eind deze maand sluit de zaak de deuren om, naar verwachting, juli of augustus weer open te gaan aan de Tuinstraat. Het pand waar vroeger Pimm's Fashion Outlet was gevestigd.

door Bas Vermeer

Het vertrek is een fikse aderlating voor de Willem II-straat. De rij van de voormalige MEXX tot aan De NWE Vorst is na het afscheid van 'Mugs' leeg. De panden van de voormalige computerwinkel en de lingeriezaak zijn te huur, recent verliet ook modewinkel Lódz de straat.

Een lichtpuntje is er ook: de MEXX en Lódz worden aaneengesmeed en verbouwd, voor het immense pand is al een huurder gevonden. Dat zou de Zara zijn, maar Dela Vastgoed wil dat niet bevestigen.

Hoge huur
'Mugs' zoekt al sinds oktober naar een ander pand, vertelt eigenaar Martijn van der Weijden (37). De reden? Hij verwijst naar de Jamin aan de Heuvelstraat die vanwege de 'extreem hoge huur' vertrok.

"Wij vestigden ons hier in 2008, toen de crisis toe sloeg, en hebben ons met bloed, zweet en tranen overeind kunnen houden. Maar over verlaging van de huur viel niet te praten. Als je nu een nieuw pand in de stad zoekt, is de huur vele malen lager. We zouden nu aan de Heuvelstraat kunnen zitten en dan voor een fractie van wat we hier betalen."

Van der Weijden vertelt het zonder wrok: hij kijkt uit naar de verhuizing. Soelaas na een maanden durende zoektocht naar een nieuw pand. Hij lacht: "We zijn blij dat we in, hoe noem je dat, onze Heimat kunnen blijven. Mugs & Muffins is hier begonnen, sinds een aantal jaar zitten we ook in Nijmegen. Bezoekers vragen al maanden waar we naartoe gaan, zeggen 'maar jullie blijven toch wel in Tilburg?'"

Tuinstraat
Het nieuwe onderkomen ligt op een steenworp afstand. De gevel van het hoekpand oogt vervallen, maar wordt grondig opgeknapt. Binnen is er verrassend veel ruimte. "We hebben de schetsen al klaar, het wordt hier weer heel sfeervol. De ondernemers in de Tuinstraat zullen er ook blij mee zijn."

Van der Weijden 'overleefde' de crisis, zag hoe de Schoenenreus en V&D omvielen. "Dat merk je natuurlijk in de stad: er komen minder mensen, daarom moet je als ondernemer een lange adem hebben. Maar het komt goed met het centrum, als ik naar alle nieuwe ontwikkelingen kijk."